All in ;)

- postat i: Livet
God morgon på er!
 
Idag är det schema fri dag från skolan men inte för mig.
Jag ska jobba som vikarie i en årskurs etta och även på ett fritidshem. Mys :)
Så jobb för mig 9-16.30.
Planen var även att träna efteråt men jag kom fram till att jag kan göra det i morgon istället. Kroppen kan behöva två vilodagar denna vecka när jag är upptagen varje dag :P
Så det får bli cardio och överkropp i morgon ;)
 
I går jobbade jag även om oberoende konsult för Party Lite. Hade ett party hemma hos en god vän och vi hade verkligen super mysigt :) God fika, trevligt sällskap och massa snack :)
Det är verkligen super kul att jobba med Party Lite :)
 
Men nu måste jag fixa lite frukost innan det är dags att dra iväg för lite jobb :)
 
Ha en bra Fredag allihopa :)

2 år!

- postat i: Kost, Livet, Träning, Vikten
2 år har gått sedan jag startade denna blogg.
2 år har gått sedan min fasters begravning.
 
Ni som har läst mitt första inlägg vet att en av anledningarna till att jag startade min blogg var att jag insåg hur snabbt livet kan ta slut och min faster sa alltid att man måste kämpa för det man vill ha. Min faster var en fantastisk människa. Hon uppnådde mycket medan hon levde. När jag var och hälsade på henne i USA för 4 år sedan var hon så glad över att jag bestämt mig för att söka lärarutbildningen och ta den akademiska vägen.
Jag vet att hon och hennes far och mor sitter och vakar över mig och är stolta över mig :)
 
Vad har hänt de senaste året jämfört med året innan?
Oj oj va grejer det har hänt ;)
1. Jag började träna på Actic. Bästa som kunde hända mig. Det är idag som ett andra hem till mig :)
2. Jag har skapat/fått mer kunskap om kost och varför bantning inte är något som passar mig.
3. Jag har börjat lyfta tunga vikter! Älskar det. Vem trodde att jag skulle syssla med styrketräning på den nivå jag gör idag? :P
4. Jag har läst till idrott och hälsa lärare. Vilket har gett mig mer kunskap om hur fysisk aktivitet påverkar barn och vuxna samt hur viktigt en balanserad kost är för oss. Plus att jag fått massa nya idrotts färdigheter om friidrott, redskapsgymnastik och skridskor :)
5. Jag har pluggat i England. Ja kommer ni ihåg att jag var i Chester i början av förra året? Det känns som en evighet sedan jag var där. Så himla roligt, förutom att jag var sjuk :P
6. Jag började mitt sista år på LiU och startade av det som fadder på Nolle-P. Riktigt kul men vilket slit. 
7. Min bästa vän har fått barn! Kan inte fatta det riktigt :) Vi som ofta tar en svängom ute i Sverige och lever för dagen. Nu har hon en liten mini också. Ska bli så himla underbart att se denna lilla krabat växa upp :)
8. Slutat äta lösgodis och dricka alkohol. Jag vet att det inte är bra för min kropp så jag undviker det bara. Inte konstigare än så ;)
 
Sist men inte minst. Jag är ca 15-20kg lättare än vad jag var för 1 år sedan. Jag har ca 10% mindre fett på kroppen. Jag är galet mycket starkare, friskare och piggare. Jag älskar livet och mår fantastiskt bra.
 
Min maxvikt hade jag under hösten 2012 (ca 14-15 månader sedan) Då vägde jag 118kg! Inte ok!
Idag väger jag ungefär 91kg. Det är en viktnedgång på 27kg! Helt galet fantastiskt. Det vore nice med -30 innan jag åker till Teneriffa ;) Men jag kämpar vidare med bra kost och hård träning ;)
Hoppas jag kan göra en ny invägning på Söndag eller senast nästa Torsdag. Får se vad coachen säger ;)
 
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Är du inte nöjd med ditt liv, ta tag i det och ändra det. Är det som det var för mig ditt beteende med mat? Då måste du ändra detta beteende. Min relation med mat är helt annolunda idag än för bara 1 år sedan. Jag ser mat idag som byggstenar och bränsle för min kropp. Självkart är det någon gott ibland som jag unnar mig men inte varje dag! 
Var stark!
Var envis!
Håll hoppet uppe för det kommer att gå ge det lite tid bara!
 
Kämpa på!

Vardags hjälte?

- postat i: Livet
Jag vet inte om man kallar det en hjälte insatts vad jag gjorde idag men väldigt bra gjort var det iaf.
Inte bara jag vi var flera stycken goda medborgare som hjälpte en stackars farbror i nöd.
Jag ska ta det hela från början.
 
Jag var påväg hem från skolan och blev omsprungen av en joggare som jag tänkte "var snabbt han ska springa i alla denna snö". Så försvann han runt knuten lite längre fram. När jag kommer runt knuten typ 30 sekunder senare ser jag denna joggare på huk bredvid någon som ligger på cykelbanan. Jag ser att det är en man som verkar ramlat med sin cykel. Jag går fram och frågar vad som hänt och joggaren (som var först på plats) säger att han såg mannen bara falla ihop med sin cykel. Jag och en annan man hjälps åt att ta bort cykeln så mannen kan ligga ner på rygg. En tjej börjar leta efter pulsen men hon säger att hon inte hittar någon. Jag känner efter andning och puls men hittar ingen heller. Vi måste starta HLR (Hjärt & Lung räddning). Joggaren börjar med två inblåsningar med lite hjälp med direktiv och tjejen gör sedan 30 tryck. Joggaren fortsätter med två inblåsningar och jag byter av tjejen och kör 30 tryck. Vi håller på så och hjälps åt med HLR tills vi hör abmulansen. Joggaren frågar om vi kan sluta men nej vi måste köra tills ambulanspersonalen säger till oss att avbryta förklarar jag. Det handlar ju faktiskt om liv eller död. Ambulansmännen tar över och ger oss beröm för jobbet vi gjort. Vi som hjälpts åt ger varandra beröm för bra arbete. Och nu då? Jag visste liksom inte vart jag skulle ta vägen. Så jag började röra mig den sista sträckan hem. 
 
Oj vad jag är glad att jag har fått HLR utbildning. Jag hade hoppats på att aldrig behöva använda det men kunskapen satt som tur där den skulle. Jag hoppas att det slutade lyckligt för den stackars lilla farbron och att vi alla faktiskt hjälpte till och räddade ett liv idag. Hoppas! 
 
Denna händelse fick mig verkligen att förstå vikten av att kunna HLR och vad man ska göra vid en nödsituation. Jag var förvånad över hur lugn jag var och att alla kunskaper satt där i ryggraden. Jag kan faktiskt tycka att HLR är något vi alla borde kunna och träna på ibland så att vi kan hjälpa medmänniskor i likande situationer som denna.
 
När jag kom hem kom alla känslor på samma gång och jag kände mig riktigt skakig efteråt. Men jag höll mig till min plan och gick och tränade. Det var nog bra och släppa tankarna lite och bara svettas genom ett gött pass med Piloxing.
 
Detta var inte alls det jag hade tänkt att blogga om idag. För idag fyller faktiskt bloggen 2 år. Men jag ska se om jag kan ta en sumering av det mer i morgon. Nu måste jag försöka läsa och äta lite innan sängen kallar.
 
Jag vill avsluta med att kan du inte HLR så se till att gå en kurs. Kanske så att hela din arbetsplats kan köra en kurs tillsammans ;) Var rädd om er!

All week long!

- postat i: Livet
Denna veckan har jag massa planerat.
Jag har skola 4 dagar (2 föreläsning, 2 seminarium och 1 möte)
Jag borde få jobba på Fredag.
Jag har planerat 6 träningspass denna veckan.
Jag ska hålla i ett PartyLite party på Torsdag kväll. Ska bli riktigt kul :)
 
Sen ska jag väl läsa miljoner sidor litteratur. Kanske inte riktigt så många :P Men det känns så :P
 
Idag vaknade jag också med riktigt träningsvärk i ryggen. Det var länge sen! Men jag har även börja med att ha mer vikt på mina rygglyft. Det känns idag :P
Men det stoppar mig inte för att bege mig till gymmet ikväll ;)
 
Är riktigt taggad för kvällens pass. Bröst och Biceps står på schemat! Älskart! Eller jag tycker om alla mina dagar på gymmet, med lite hat-kärlek.
Igår var det lite så med 10*10 knäböj :P Men jag gör det. Jag är lite som en maskin ;)
 
Nä nu måste jag packa färdigt väskan med böcker, papper, matlåda och KAFFE! Hur klarar sig studenter utan kaffe? :P Haha Jag älskar kaffe så jag skulle då inte klarat mig ;)
 
Hoppas ni får en bra Måndag!

Lyckligt lottad :)

- postat i: Livet, Outfits
Jag är väldigt lyckligt lottad.
Vissa dagar känner jag det mer och andra mindre. Men denna helg har verkligen varit en sådan helg där jag inser hur många fina människor jag har i mitt liv :)
Varför denna uppenbarelse då?
 
Jag hade planerat med ett par tjejkompisar att gå ut och käka på Harrys här i Linköping och sedan dansa lite. Super kul helt eneklt. Jag hittade ju i Fredags en ny klänning och även ett halsband som jag valde att ha kvällen till ära. Innan jag gick ut la jag ut denna bild på instagram och facebook:
 
Oj va reaktioner jag fick av folk. Bra reaktioner. Alla bara slängde fina ord över mig så som vacker! Snygg! Fin! Läckert! Het pingla! och min bästa vän skrev "Du är så vacker hjärtat o framför allt på insidan!" För insidan räknas faktiskt lite mer enligt mig :D
 
När jag läser så fina ord och kommentarer om mig så börjar jag faktiskt att gråta av lycka och stolthet. För ibland glömmer jag bort att påminna mig själv om att jag är just vacker, snygg och läcker :) 
Det betyder så himla mycket för mig alla ni som finns i min närhet, eller längre bort, att ni stöttar mig, att ni påminner mig om hur bra jag faktiskt är :) Ni är fantastiska!
Jag kan inte beskriva hur tacksam jag är för alla ni som peppar mig. Ni gör att jag tar i lite hårdare och kan fokusera ännu lite mer. Självklart är det jag som gör jobbet med min kropp men det är många som är med mig på min resa.
 
BTW så tycker jag faktiskt själv att jag var riktigt snygg igår. Jag var lite obekväm med att ryggen är lite öppen men jag kände mig ändå riktigt snygg :)
 
Till Harrys nu då. Jag och 3 tjejkompisar åt super god mat och hade riktigt trevligt. Vi fick även sälskap framåt natten av 2 killkompisar till en av mina kompisar. Riktigt trevliga grabbar :)
På tal om grabbar...
Jag träffade flera av mina gamla godingar från gymnasiet på Harrys. De var ute och hade Svensexa. Så himla kul och jag hoppas erat äktenskap blir lyckligt :) Riktigt roligt att träffa på gamla vänner man sällan träffar och jag fick positiva komplimanger från med också ^^ Älskar er grabbar! 
 
Så det fick mig att träna på hur många fina vänner, kompisar, bekanta, polare, nära och kära jag faktiskt har runt mig. Även om jag inte pratar i telefon med alla mina vänner flera gånger i veckan, eller inte ses på år och dagar så har man ändå en relation eller har haft som gör att man har en kontakt på något vis. Jag skulle gärna träffa flera av mina bekanta oftare men tiden och avstånden är ett problem. Jag menar jag har 656  vänner på facebook. Jag kan utan tvekan beskriva hur jag känner 650 av dem. Det är allt ifrån gamla kompisat från högstaidet och gymnasiet, gamla kollegor, många bekanta från islandshästvärlden som jag har jobbat med eller tävlat mot, kurskamrater, festpolare samt familj och vänner. Vissa passar in i flera "kategorier" men vet ni vad. Jag tycker såååå mycket om er allihopa!
 
Tack för att ni finns i mitt liv. Oavsett vad för relation vi har eller har haft så är ni världa all lycka här i livet.
 
Kämpa på och jobba hårt för att uppnå dina drömmar :)
 
 
 

TGIF

- postat i: Livet
Äntligen Fredag!

Nu kan man ligga hemma i soffan och slappa hela helgen och inte göra något alls...
Haha nä så ser inte min helg ut :P
Jag borde ha pluggat mer idag men jag får fortsätta i morgon. Är för trött helt enkelt.
Så i morgon tänker jag göra ett försök att kombinerad träning med studier. Cykla och läsa blir det ;)

I morgon kväll ska jag umgås med några vänner. Vi ska ut och käka och sedan skaka rumpa hela natten ;) hehe
Köpte mig faktiskt en ny klänning och ett halsband som jag tänkte ha i morgon. Klänningen gick på 49:- och halsbandet 25:- rätt bra ;)
Sen blev det även en tröja och en ring. Storshopparn :P nä idag var jag väldigt duktig med att hålla i plånboken.
Men oj va trött jag blev när jag kom hem.
Fast det är klart det har varit en lång dag.

Började ju dagen med att vika på en ur mysig skola. Har varit där innan och trivs så himla bra där. Både med eleverna och personalen :)
Så himla rolig dag med klassen där och jag känner mig så himla uppskattad när jag är där.
Hoppas jag kom få komma dit snart igen :)

Nu ska jag ta och krypa ner under täcket tror jag. Kroppen vill nog ha lite sömn.
Plus att går jag och lägger mig nu så är det snart dags för frukost :D

Natti natti på er

Att räkna kalorier

- postat i: Kost, Livet, Träning, Vikten
Flera av er vet säkert att jag räknar kalorier.
Många brukar fråga mig om det inte är jobbigt?
Vet ni vad, det är det inte.
Det är klart att det vore lättare att bara stoppa mat i munnen och inte tänka på hur många kalorier det är. Men på det viset kommer jag inte nå de mål jag vill. Det vill säga att kroppen ska må så bra som den bara kan.
 
Visst tar det lite tid att väga och räkna allt man äter. Men allt är jobbigt i början. Ingen nytt man börja med är lätt.
Sen ska ni veta att även jag köper mig ibland en bulle på stan utan att väga den. Då får man gå på sunt förnuft och gissa på hur många kalorier den kan innehålla. Ibland kan jag faktiskt till och med fråga på olika fik om de vet hur mycket kakorna innehåller.
 
I dagens mordena samhälle behöver man knappt räkna något själv. Jag använder mig av en mobil app som heter Lifesum (gamla Shape Up). Appen håller koll på hur många kalorier du har ätit, hur mycket protein/kolhydrater/fett du fått i dig och mycket mycket mer. Denna app finns som en gratis variant och även som betalningsvariant.
Jag klarar mig gott och väl på gratis varianten.
Du kan ställa in hur mycket du vill gå ner i vikt och vad du har för aktivitets nivå. Man kan även lägga in vad för träning man gör men det väljer jag att inte göra.
 
Hur gör jag med denna app?
Jag har manuellt ställt in att jag ska äta 2000 kcal.
Jag har ett BMR på ca 1800kcal. BMR är vad min kropp förbränner i koma, dvs vad kroppen förbränner av sig själv. Jag har en hög aktivitetsnivå för förbränner vanligtvis med vardagsmotion och träning 2000-2500kcal. Förbränner du mer än vad du får i dig så kommer du gå ner i vikt. Så enkelt är det faktiskt.
Jag rekomenderar ingen att äta under sitt BMR. Satsa hellre på att träna och röra er mer så kommer ni ändå gå ner i vikt.
 
Målet för mig är att gå ner drygt 0,5kg i vecka, dvs 2 kg i månaden. Långsamt och hälsosamt :)
 
Idag har jag gått ner drygt 27 kg på snart 15 månader :D Lite till har jag kvar. Nästa invägning är planerat till någonstans runt den 6 Februari. Bara att träna på.
Nu gäller det att verkligen kötta på med träning och hålla koll på kalorierna för jag ska nämligen till Teneriffa i slutet av Mars :D Då vill man ju ha en så snygg bikinikropp som möjligt ;)
 
Kämpa på nu och kom ihåg att er hälsa kommer först ;)

Focus on...

- postat i: Livet
Just nu ligger mycket fokus på skolan.
Det är galet mycket litteratur som ska läsas och jag vill verkligen inte komma efter allt för mycket.
Så det känns som all ledig tid går till att läsa, äta och träna såklart. Men jag kan inte hänga på gymmet lika mycket som jag vill :( Men men studierna går först!
 
Men jag ser ändå ljuset i tunneln. Om bara några månader är jag klar med allt vad studier heter (förhopppningsvis)! Då kan jag börja jobba och förhoppningsvis hinna med och umgås med mina vänner lite mer.
 
Jag är säker på att mina vänner förstår att jag inte alltid har tid att umgås. Just nu känns det bara som att jag umgås med de jag pluggar ihop med och de jag träffar på gymmet. Vilket liv va :P Haha
Så vill ni träffa mig så kan ni alltid boka in en gymdate med mig ;) hehe
 
Igår läste jag tills jag däckade verkligen. Låg med surfplattan i sängen och somnade till runt 22 tiden. Vaknade efter en stund och insåg att jag inte kommer får något mer vettigt gjort idag.
Det var bara att krypa under täcket.
 
I morse ville jag in te gå upp just för jag visste vad som väntades mig. Mer litteratur.
Tanken var att jag skulle hinna med att läsa 4 kapitel i en bok innan dagens föreläsning. Inte min tanke, min tutors. Men jag är nöjd om jag hinner minst 1 av dem :P Tror jag hade drygt 150 sidor att läsa på 20 timmar om inte fler sidor. Då ska man hinna sova och äta på den tiden också :P Hur är det möjligt? Är det jag som läser långsamt? För jag menar vi ska ju föra anteckningar samtigt som vi läser också...
 
Nä nu slutar vi snacka plugg. 
Men då vet ni vad jag gör iaf :P
 
Ser såååå framemot att gå till gymmet ikväll och släppa böckerna för ett tag :)
 
Puss på er

Tacomix

- postat i: Kost, Livet
Igår skrev jag ju att jag provade att göra en ny variant av middag.
 
Det blev en typ av tacos kan man säga.
 
Detta är en låg kalori variant av middag.
 
För 3 portioner använde jag:
250g Nötfärs 10% fett
140g majs (en liten burk)
125g kidneybönor (en liten burk)
22g sugersnaps.
Tacokrydda
 
1 Blomkålshuvud
Olivolja och kryddor
 
Börja med att dela upp blomkålen och lägg i en ungsform. Häll lite oilvolja och kryddor som du gillar och ha i ugnen ca 20 minuter på 225 grader.
Stek köttfärsen och häll på tacokrydd och lite vatten. Häll på grönsakerna (inte blomkålen såklart) och låt puttra tills blomkålen är färdig.
 
Jag var lite osäker på om detta skulle bli gott men oj va gott det blev :)
Jag gjorde 3 portioner av det men de blev ganska små. Vill man så kan man räkna det som 2 större portioner :)
 
Hoppas det smakar väl

Ny kurs

- postat i: Livet
Hej på er!
 
Sorry att jag varit lite dålig på att uppdatera. Jag får skylla på den nya kursen jag börjat. 
Det är galet mycket läsa nu i början innan jag ska ut på praktik.
Har läst nästan hela tiden sedan jag kom hem vid 13. Och jag är inte ens klar... :(
 
Nu håller jag på att laga mat. Eller väntar på att den ska bli klar.
Valde att testa något nytt i kväll. Får se om jag delar med mig i morgon kanske ;)
 
Men bara för att det är fullt upp i skolan glömmer jag inte bort att träna. 
Självklart är skolan prio 1 men träningen och min hälsa är prio 2 ;)
Funderar faktiskt på att ta med en bok och sätta mig och läsa på en motionscykel i helgen ;) :P Haha
 
I morgon ska jag börja dagen på bästa sätt. Med LEGDAY! Ska döda rumpan och magen lite ;)
 
Men nu måste jag käka för sedan ska jag läsa nästa artikel. Och den är på Engelska. Lär ta hela natten för mig :P Blääää! Men men bara att görat ;)
 
Puss puss på er!

Målmedveten

- postat i: Livet
Dagar som idag är jag glad att jag har blivit så målmedveten och målinriktad med min träning.
 
Igår blev det en spontan utgång med några tjejkompisar. Det slutade med att vi var ute och dansade till 02.20 och jag var inte i säng förens 03.00. Sjukt kul kväll. Var rätt opepp innan men när vi väl kom till Harrys så taggade jag till och vi dansade i typ 3 timmar. Har träningsvärk i magen idag ;) 
Billigt blir det också när man inte dricker någon alkohol ;)
 
Men till idag. Vaknade vid 9.00 och låg och drog mig i sängen till typ 10.00 innan jag gick upp för att äta.
När jag inte fått sova de timmar jag är van vid så brukar jag känner mig lite små bakis. Svårt att hitta motivationen när man bara känner sig trött och kass.
Men jag tog mig själv i kragen och gick till gymmet. Har ju haft 2 vilodagar i rad nu så det var dags för att slakta lite ben. Och det blev det verkligen ;)
Körde:
 
Knäböj 10*10*30kg - blä va jobbigt med med lite peppande fick jag upp de sista också ;)
Benspark 5*10*36kg - Måste bli bättre på denna då mitt knä känns lite ovant vid rörelsen igen
Liggande Lårcurl 5*10*20kg - Har inte kört denna så mycket så jag kör med låga vikter i början :)
 
Rygglyft 3*8*10kg - äntligen börjar jag bli lite bättre i min ländrygg :)
 
Sen blev jag frågad av en tjej som tränar på gymmet J om jag ville köra utfall med henne. Och jag tackar sällan nej till en extra övning ;) Det var tur att vi var två så vi kunde peppa varandra för jäklar va jobbiga de var :P
 
Utfall med vikt (2*11kg) 4*10
Utfall utan vikt 2*10
Utfall hoppvariant 2*10
 
Sen avslutade jag med en magövning :)
 
Trött tjej efter dagens pass med sina nya snygga byxor från Better Bodies :D
 
BTW så himla roligt när man börjar prata med andra på gymmet och man kan peppa och hjälpa varandra. Super kul verkligen :) Jag har fått nya fantastiska vänner genom mitt gym och det är så himla kul ^^
 
 
När jag kom hem var det dags att laga lite mat. Det blev totalt 3 portioner. 1 middag nu och 2 matlådor :)
Det blev Kycklingfilé, bulgur, broccolimix och en kallsås som jag gjort på kvarg, sweetchilli sås och kryddor :)
Sååååå himla gott ^^
 
Nu ska jag fixa disken och sedan hoppa in i duschen.
 
Ha en fin kväll!

Protein Chokladbollar

- postat i: Kost, Livet
Äntligen har jag hittat ett recept på riktigt goda Protein Chokladbollar. Det kan säker bli ännu godare men jag gillar verkligen dessa ^^
 
Jag hittade receptet i Gymgrossistens tidning men valde att ändra lite på det.
 
För 10 st Protein Chokladbollar behöver du:
  • 2,5 msk kokosolja (Jag använder fitnessgurus)
  • 2 skopor (60g) One Whey Vanilj Vitchoklad
  • 1 msk kakao
  • 1,25 dl havregryn
  • 0,25 dl kokosflingor
  • Vatten
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält kokosoljan och blanda med de torra ingredienserna. Värm upp lite vatten så de blir ljumet. Blanda lite i taget med smeten tills det får en bra konsistens och rulla till bollar. Rulla gärna i kokosflingor om du gillar det :) Låt stå i kylen minst 1 timme och avnjut ^^
 
Snitt värde pär boll:
Kcal: 85
Protein: 5,4g
Kolhydrater: 4,5g
Fett: 5,1 g
 
Goda, mättande och proteinrika ^^
 
 
Hoppas ni provar detta och att ni kommer gilla det ^^

Det blir inte bättre!

- postat i: Kost, Livet, Träning
Idag har varit en toppen dag verkligen.
Jag har jobbat mellan 8-16.30 med en super mysig klass. Trivs verkligen som fisken i vattnet att jobba som lärarvikarie :)
 
Jag var duktig och höll mig till min "diet" hela dagen i skolan och tackade vänligt med bestämt nej till pepparkakorna som bjöds på till personalen :)
 
Efter skolan drog jag direkt till gymmet och körde ett kanon pass för bröst och biceps.
Såhär såg dagens pass ut:
Bänkpress 10*10*20kg
Rodd 10*10*32kg
Flyes 5*10*17,5kg
Reverse Flyes 5*10*12,5kg
 
Avslutade med lite försök till dips och armhävningar.
 
Efter passet provade jag One Whey Vanilj vitchoklad http://www.fitnessguru.com/sv/one-whey#smak-one-whey-sv-vanilla-white-chocolate
Så jäkla god den var!!! Tror detta blir nya favoriten ^^
 
Påvägen hem gick jag förbi affären och hämtade mitt paket från gymgrossisten. Provade mina nya snygga byxor från Better Bodies. Sååååå jäkla snygga. Dock kändes de nästan lite stora men de funkar :) Blev riktigt sugen på att beställa hem i Lime-Gult också ;)
 
Eftersom jag ätit väldigt strikt idag så hade jag massa kalorier kvar att äta. Är både bra och jobbigt. Är sällan jätte hungrig på kvällen efter träningen men det är bara att äta :)
Jobbigt problem när man måste äta liksom :P Haha
Så till middag fick det bli bananplättar med chokladsås, en proteinbar och två riskakor med jordnötssmör. De sistnämnda har jag inte fått i mig än. Tänkte spara dem till filmen som jag hoppas på att se senare ikväll :)
 
Så idag har verkligen varit en sådan där dag där allt klaffar och jag är väldigt stolt över mig själv ^^
 
Kämpa på där ute och klappa er själva på axeln när ni gör något bra ;)

Älskar...

- postat i: Livet
Jag älskar verkligen mitt gym.
Eller kanske inte gymmet i sig men personalen, atmosfären, att kunna umgås med mina vänner och att jag känner mig så hemma där.
 
Idag var jag på gymmet i 4,5 timmar :P Det slutade till och med att jag käkade lunch där :D Men varför inte vara på ställen där man trivs? Varför inte umgås med människor som man mår bra av?
 
Under de senaste månaderna har jag börjat fundera mer på min relation med mig själv. Jag har alltid haft svårt att älska mig sig helt ärligt. Jag har alltid tyckt illa om något men mina tanke banor har börjat ändras.
Jag vet att jag är en bra människa. Jag är omtänksam, snäll, glad, positiv, stark och känslosam. Jag vet att jag har många fina människor runt omkring mig och jag värdesätter mina relationer med mina vänner.
Jag har även lärt mig att alla lägger inte lika mycket tid på mig som jag lägger på dem, vilket kan vara väldigt frustrerande. Men så är det tyvärr ibland.
 
Idag vet jag att jag måste sätta mig själv i första rummet och göra sådant jag mår bra av. Umgås med de vänner som får mig att må bra. Samtidigt som jag älskar att träffa nya människor och skapa nya relationer. Det är det som är så underbart med personalen på gymmet. Det är som att komma hem till sina kompisar och bara mysa typ :)
Samtidigt som jag är där för att pinas och svettas lite. haha! 
 
Man kan älska så mycket här i världen och värna om det/dem du älskar. Mer kärlek till alla <3 ^^
Se till att krama dina nära och kära lite extra. De flesta av oss älskar ju kramar ^^
 
Ibland har jag många lustiga tankar och det är skönt att bara skriva av sig :P Men jag jobbar på att inte tänka så mycket :P Går väl sådär :) Haha

Prioritering

- postat i: Livet
Jag anser att mycket här i livet handlar om prioritering.
Idag väljer jag att prioritera att gå upp tidigare än vad jag behöver för att gå till gymmet.
 
Igår hade jag en diskussion med min fina vän K om just prioriteringar.
Just nu i livet prioriterar jag mina träning och min hälsa väldigt högt. Jag lägger till exempel mer pengar på träningskläder än vanliga kläder. Jag kanske inte alltid köper svensk kött men jag försöker passa på om det är extra bra priser. Och egentligen handlar det bara om att jag prioriterar att köpa snygga träningskläder, proteiner och annat roligt som håller mig motiverad.
 
Men något som alla borde prioritera mer är just sin hälsa. Jag är så glad att jag lyckats hitta tillbaka till mig hälsa, om jag ens hade någon tidigare i livet?! Men idag lever jag ett hälsosamt liv med mycket fysisk aktivtet...
and I LOVE IT!!!!
 
Igår var det väldigt roligt på Piloxingen då jag kände att jag börjar få mycket bättre balans mot vad jag haft tidigare. Tror att skridskoåkningen har hjälpt lite :) Jag tänkte även på att jag börjar bli lite mer rörlig när jag streschar. Det kan kanske vara så att det bara inte är så mycket fett ivägen :P men lite bättre tror jag faktiskt att jag börjar bli :)
 
Till dagens prioritering.
Gymmet kallar först! Ben och bål står på schemat ;) Ska bli awesome! Men rätt inställning så kommer man långt ;)
 
Efter gymmet blir det hem för att plugga. Lämnade in min "hemtenta" i går men jag har en annan uppgift som jag behöver komplettera lite :)
 
Nu ska jag packa väskan. 
 
Ha en bra dag!

Slutkörd!

- postat i: Livet
Shit va dagens pass tog på mig.
Piloxing är verkligen jätte roligt. Det tar lite över allt och jösses vad jag svettdes idag :)
 
Påvägen hem kröp jag typ :P Var helt slut på energi och var inte sugen på någon mat...
Men jag vet att jag måste äta efter jag tränat plus att jag hade 788 kcal kvar att få i mig.
När jag kom hem kom jag på en toppen middag. Bananplättar! Super enkla att göra och riktigt gott.
Jag tog 3 ägg och två bananer och mixade ihop. Stek på halv hög värme och servera med exempelvis vanilj kvarg och hallon :)
Så himla gott det blev :) Det kommer jag göra oftare :)
Som ni ser åt jag även en proteinbar då jag fortfarande hade drygt 300 kcal kvar att få i mig :P
Nu är markören grön iaf. Har typ 78 kcal kvar att äta men jag kommer inte kunna äta mer idag :P
 
Är riktigt nöjd att jag lyckats äta väldigt bra senaste tiden och har fått i mig mestadels nyttiga kalorier :)
Dock har jag gått ner i vikt lite för fort nu så jag ska försöka äta lite mer. Jobbigt läge :P 
Ni kanske tycker det låter lustigt när jag säger att jag går ner för fort men det är för att kroppen mår bra av att gå ner drygt 0,5kg i veckan. Då hinner den med alla förändringar som sker i kroppen.
 
Målet just nu är att väga 85Kg är mindre innan jag fyller 26år i sommar. Det ska inte vara några problem men man vet aldrig. Ska inte hetsa iaf! Just nu är det typ 7 kg kvar bara och jag "får" gå ner 2 kg i månaden. Så teoretiskt ska jag kunna klara det innan sommaren till och med. Men jag får se. Kanske åker på och blir sjuk eller något. Hoppas inte!
 
Nu blir det chill resten av kvällen för i morgon bitti kallar gymmet igen. Då jobbar ju de bästa :D
Asså shit vad jag älskar mitt gym <3
 
Natti natti på er! Och glöm inte...
Kämpa på!

Proteinfluff <3

- postat i: Livet
Äntligen har jag lyckats att göra ett riktigt gott och fluffigt proteinfluff :)
 
Jag började att mixa jordgubbar (lite tinade) sen vispade jag ner lite lättkvarg, lite vanilj kvarg, en svätt mjölk och 1,5 portioner One Whey Jordgubb vitchoklad. Visp, visp, visp så har du två portioner riktigt gott proteinfluff ^^
 
Varför lyxar jag till det såhär på eftermiddagen?
Jag har skickat in min portfolio till examination :) Skönt!
I morgon tänkte jag sätta mig med en komplettering och förhoopningsvis blir det jobb Torsdag och Fredag :) Får se om jag sätter upp mig i morgon eller ej :)
 
Nu blir det snart gymmet för lite Piloxing ^^
 
Ha en fin tisdagkväll!

Köpa motivation?

- postat i: Livet, Outfits, Träning, Vikten
Kan man det?
 
Många säger att de saknar motivation för att ta tag i träning och hälsosamma kostval.
Något som hjälper mig att hålla mig motiverad är att unna mig nya snygga träningskläder, proteinpulver eller annat som får mig att vilja gå till gymmet ;)
 
På tal om detta så har jag lagt två beställningar ^^ En från underbara fitnessguru med massa gott protein :)
Jag ska prova deras nya smak vanilj vitchoklad. Hur gått låter inte det? :D
http://www.fitnessguru.com/sv/one-whey#smak-one-whey-sv-vanilla-white-chocolate (här hittar ni den)
Jag ska även prova deras one casein. Det är ett långtidsverkade protein som är bra att ta bland annat på kvällen eller som mellanmål. Jag valde smaken Cookie Dough ^^ Låter så himla gott :D
http://www.fitnessguru.com/sv/one-casein#cookie-dough (här hittar ni den)
 
Sen ska jag även testa en annan ny smak på One whey. Hallon vitchoklad. Men där valde jag att testa deras portionspåsar istället. Så himla smidigt när man kan köpa en portion för att testa vilka smaker man gillar :)
http://www.fitnessguru.com/sv/one-whey-sample#one-whey-sample-sv-raspberry-white-chocolate (här hittar ni dem)
 
Sen beställde jag även några Celsius ^^ Love in a can ^^
 
Sen lät jag mig själv beställa ett par träningsbyxor som jag alltid har gillat. De är från Better Bodies och är galet snygga :)
 
 
 
De var på rea plus att jag fick studentrabatt :) Så de gick "bara" på 449:- Ord. 699:- Så ett riktigt bra pris.
Sen blev det även ett par wrist straps för mina klena handleder. Också rosa från better bodies ^^
Oj så snygg jag kommer vara på gymmet.
 
Men nu blir det inget mer shoppande förens jag ska ut och resa :)

Fast jag är faktiskt värd detta tycker jag. Så som jag jobbade i December månad och jag har faktiskt gått ner drygt 26kg nu. Då får man unna sig lite nytt till gymmet ;)
 
Nä nu ska jag ta tag i mina studier så jag kan bli klar med dem så fort som möjligt ;)
 
Puss puss på er!
 
 

keep it up

- postat i: Livet
jag håller i med träningen.
hur går det för er?

jag körde bröst och biceps i går. idag blev det rumpan och bålen som fick dig en omgång.
100 knäböj och 100 situps är bara en liten del av mitt långa pass idag :-)

Innan gymmet var jag och storhandlade med min fina vän E. Så skönt när man får åka med bil. framför allt när vädret är typ snöstorm :-P

Nu ska jag fortsätta chilla i soffan.

puss på er

call me crazy?!

- postat i: Livet
Ja ni får gärna kalla mig galen, tokig eller vad ni vill. Men jag gillar verkligen träningsvärken man får efter ett riktigt bra träningspass.
Igår blev det ett mördarpass för benen. Baksida lår fick verkligen jobba hårt när vi körde marklyft :)

Så idag känns det verkligen i rumpan och baksida lår. Härligt!
Idag är det dags för en ny skogsdag i skolan. Jag har laddat med mycket kläder så jag förhoppningsvis inte fryser.
Vädret är väl sådär kul med snöslask.

Jag kommer ta vilodag från gymmet idag. Eftersom jag var helt slut efter onsdagens lektion i skogen så misstänker jag att jag kommer vara det ikväll också. Vi slutar inte förens 17 enligt schemat :/ Men men va gör man inte. Sista schemalagda dagen denna kurs.
På tal om denna kurs. Va glad jag är att jag vådade välja idrott som ämne.
När jag bestämde mig att välja just idrott så var jag som störst och jag visste att ska jag bli idrottslärare måste jag ta tag i mig själv först. Jag måste ju vara ett gott exempel för eleverna i framtiden. Och det har jag verkligen blivit om jag får säga det själv :)

Så nästa vecka blir det skrivarbete för hela slanten. Hoppas min dator vill sammarbeta lite med mig. Den ska få lite omvårdnad i helgen så förhoppningsvis är den lite snällare nästa vecka.

Men nu ska jag leta lite mer kläder.

Hoppas ni får en bra dag :)

Puss puss

Vilodag

- postat i: Livet
Hej på er!
Idag blir det inget gym då jag har tränat 5 timmar på 3 dagar.
Måste ju vila lite ibland också :)
 
Tur är väl det då jag har varit helt utsalgen sedan jag kom hem från skolan.
Vi var ute i skogen mellan 9-15 och sista timmen blev det väldigt kallt samt att de började regna.
Så jag har bara varit hemma och frusit typ.
Sov en stund när jag kom hem men tvingade mig själv att gå upp efter ett tag så jag kan somna i kväll.
 
Nu blir det en kväll i soffan med film och mys i min ensamhet :)
 
Hoppas ni har det bra!

OMA

- postat i: Livet
Oh My Ass!
 
När jag vaknade av klockan och sträckte på mig i sängen kände jag det direkt. Min skinskor fick sig en reäl omgång i går. :D Det var riktigt länge sedan jag hade en sådan här träningsvärk i skinkorna :)
Teknikträningen i knäböjen och utfallen gjorde verkligen sitt ^^
 
Får se hur det går att åka skridskor idag :P
 
Sen får jag se om kroppen orkar ett dubbelpass på gymmet ikväll.
Men Piloxingen står som första prio :)
 
Nä nu måste jag packa ner lite fika till kompisarna ;)
Ställde mig och bakade i morse ;)
 
Ha en fantastisk dag allihopa!

Teknik träning

- postat i: Livet
Idag hade jag en plan för vad jag skulle träna... men så kom min coach in i bilden :P
Haha nä men det blev riktigt bra även om det inte blev som jag tänkt.
Jag fick träna på knäböjs teknik då jag stått lite för smalt och inte kunnat gå ner så djupt samt lutat mig lite mycket framåt i rörelsen. Så idag fick det vara teknik för hela slanten.
Låga vikter och flera set med bara stång. Blä så trist men jag vet att det är bra :)
Sen var det lite jobbigt med syrebristen som var på gymmet pga av MASSA folk och trasig luftkonditionering :P
 
Men en awesome underkropps pass blev det iaf med två godingar M&M. Nej inte godisarna :P
Avslutade efter ett toppen pass med lunch på Hälso Freak. Älskar deras goda grillade macka med Lax, pesto och mozzarella :) Nomnom
 
Så i morgon lär jag ha lite träningsvärk. Gött när man ska ha skridsko examen ;)
Armarna är btw härligt trötta efter mitt pass i går. Sweeeeet! :)
 
Så på det hela har min dag varit fantastisk. Fått mysa på gymmet, umgåtts med fina vänner, ätit god (och hälsosam) mat. Det blir inte så mycket bättre? Jo för nu kan jag slappa på soffan med gott samvete ;)
Pluggandet jag tänkt att göra kan jag ta en annan dag :P
 
Puss på er och kämpa på nu!

Nya planer

- postat i: Livet
God morgon på er.
 
Jag sitter och äter frukost just nu. Väntar även på att tvtten ska bli klar.
Jag hade tänkt att vila från gymmet idag. Men jag kom på i går att det är ju bättre om jag tränar idag när jag är ledig än på Onsdag då jag ska vara i skolan hela dagen. :P
 
Så idag ska jag göra allt från tvätta, diska, leta termobyxor, plugga och träna. Lite annat ska jag hinna med också.
Gymmet får det bli när jag tvättat klart ;)
 
Nu ska jag äta upp min mumsiga frukost :)
 
 

-25 j*kla kilo!

- postat i: Kost, Livet, Träning, Vikten
Hela 25 kilo är offeciellt borta!
Helt galet!
Idag blev det invägning på gymmet och vågen visade 92,9kg!
Jag har kommit så himla långt och jag är så stolt över mig själv.
 
Idag körde jag ett awesome pass på gymmet med fokus på bröst och biceps. Hade massa mjölksyra i slutet av passet :D Det var massa folk på gymmet men det hindrade inte mitt pass. Jag kände mig verkligen stark och självsäker. Lite "jag hör hemma här", "här mår jag bra".
 
Det är helt sjukt hur långt jag kommit under 1 år på Actic. Ja idag är det exakt 1 år sedan mitt första pass på Actic. Då körde jag ett Zumba pass och hade inga större tankar på att träna mycket styrketräning.
Idag brinner jag för styrketräningen och älskar att känna och se hur jag utvecklas. Blir starkare, smalare, snyggare och piggare för varje dag som går.
 
Jag ser mer och mer hur mina muskler syns tydligare och blir större. Jag älskart! Många tjejer vill inte få stora muskler men jag älskar att se mina muskler bli större. Blir musklerna större förbränns mer fett. Jag är stark men ska bli ännu starkare :)
 
Nu i början av Januari har jag och coachen kommit fram till att jag tränar utan fast schema. Jag får helt enkelt latja lite ;) Hehe. Det passar mig väldigt bra för då kan jag testa på lite etra övningar och hitta på lite roligheter på gymmet ;) Idag testade jag bland annat bänkpress fast med hantlar. Då måste man balansera mer verkligen ;) Det gav verkligen mjölksyra. Love! Testade 9kg per hantel  och det var lite lätt. Blev 5 set med 10 rep. Så nästa gång blir det lite tyngre ;)
 
Pumpade verkligen ut allt vad jag hae idag :D Älskar det verkligen. Jag kanske låter lite överdriven men nä jag älskar verkigen att träna. Jag älskar verkligen mitt gym. Jag känner mig som hemma där :) Jag hoppas att flera kan hitta den känslan :) Hitta sin glöd och vilja är helt underbart.
 
Kämpa på! Kan jag så kan ni också.
Med min startvikt, hösten 2012, på 118kg kunde jag inte röra mig mycket. Jag började hemma med Zumba dvder och joggade kortare sträckor ute. Kommer ihåg när jag klarade att jogga 1 km för första gången.
 
Maj 2013 joggade jag mitt första 5km lopp. Skit jobbigt men så värt det!
 
Efter drygt 14 månader har jag gått ner 25kg. Jag har 10-15kg kvar tills jag är i "mål" men jag kommer aldrig sluta med denna livsstil. För det är just vad det är: en livsstil. Jag ska göra detta för resten av mitt liv. Vet ni varför?
För min kropp älskar mig för det! Jag mår bra av det. Både fysiskt och psykiskt :D
 
Alla börjar vi på olika sett men ge inte upp. Ni kommer se resultat. Det kommer vara så värt det!
 
 
 

Knäböj och foodprep

- postat i: Livet, Träning
God kväll på er!
 
Jag har nyligen ätit och duschat efter ett härligt pass på gymmet som avslutades med lite kaffe med fina vänner :)
Det blev verkligen ett toppen pass med två fina vänner ^^
Satte bland annat PB i Knäböj. 65kg :D Riktigt kul. Dock var jag galet orörlig. Måste bli bättre på att strescha och öka min rörlighet i år.
Vi körde även lite chins, armhävningar och annat skoj :)
 
Så himla härligt att vara tillbaka på gymmett. Är så himla taggad för detta år :D
Känner mig verkligen som hemma på Actic :)
 
När jag kom hem hade jag lagt fram lite mat  för att tina. Så jag har lagat 3 portioner torsk och 3 portioner kyckling. Till båda rätterna kokade jag fullkornsris och lite grönsaker :)
Så nu har jag mat över helgen när jag ska jobba. 
 
I morgon blir det jobb 8-20 och på Söndag 7-13.
Så inget gym eller träning i morgon men på Söndag cyklar jag direkt till gymmet när jag slutat :)
 
Men nu ska jag iväg till en kompis för lite filmkväll :)
 
Ha en fin kväll!

New year...

- postat i: Livet
Hej på er!
Nu har jag inte skrivit på länge.
 
Jag har precis kommit hem efter mina resor runt i landet.
Jag har ju varit hemma hos min mamma, pappa och bror. För att sedan åka via Götebrg för shopping med min mormor. Slutligen blev det nyårsfirande och mys med bästa vännen i Småland och massa kramandes med henne och hennes stora mage ^^
Kan inte riktigt fatta att nästa gång vi ses finns en liten bäbis där också ^^ Så himla glad för er skull!
 
Men nu är jag äntligen hemma efter 9 dagar borta typ.
Jag vill komma snabbt tillbaka till rutiner och avslutar därför denna dagen med en protein shake.
I morgon blir det dags för årets första gympass och jag ät taggad till tusen!
Jag har verkligen saknat gymmet! 
Jag fuskade ju med ett jogging/gå pass hemma hos mamma och pappa. Annars har jag vilat ganska myckett.
Jag har inte suttit still så mycket men inte tränat allt för mycket heller ;)
 
Nu när jag varit nere i Småland har jag fått hjälpa till en hel del med min väns hästar och annat smått och gott som jag kan göra :)
 
 
 
Men tillbaka till det nya året. 
Jag är galet taggad för detta år!
Jag kommer bli klar med mina studier och börja ett nytt kapitel på mitt liv. Jobba som lärare :D
Jag ska fortsätta med min träning och nå ännu flera mål.
Detta år vil jag hitta min målvikt. Ngonstans under 85kg.
Jag vill springa min första mil. Kanske tjejmilen.
Jag ska klara en riktigt chin up/pull up och en riktigt dip. Sen ska jag klara massa andra mål också.
 
Vad är era mål för 2014?
Vad det än är önskar jag er all lycka och kom ihåg. Inget är omöjligt.
Under 2013 gick jag ner drygt 20 kg och mår idag så mycket bättre. Inte bara för att jag är lättare. Jag är starkare, friskare och mentalt mycket starkare också :)
 
Ge inte upp!
Kämpa på!
 
 
Vad har ni för mål för detta år?
 
Vad det än är så önskar jag er all lycka för att nå dem och kom ihåg!
Kämpa på!