Mördar pass

- postat i: Kost, Livet, Outfits, Träning, Vikten
Min kropp är helt slut!
Jag hoppas verkligen att jag kan få lite plugg gjort under kvällen.
 
Så vad har jag gjort.
Jo jag hade kört ett riktigt dunder pass på gymmet med underbara Sandra :)
 
Först blev det dock invägning vilket vara både positivt och negativt. Det negativa var att jag gått upp 0,5 kg men det positvia var att jag gått ner både i fett och ökat i muskler. Så pretty good. Men klart att kilorna stör mig, men de kommer av de med snart ;)
 
Sen blev det lite frulle på gymmet med favorit coachen ^^ Myspys.
Sen kom min partner in crime och vi startade med 1 timmes squash. Jag vann med 4-1 i matcher ^^ hihi.
 
Efter det blev det 100 (f*cking) chins med 50% av kroppsvikten. Så jag drog upp 43kg 100 gånger. Det tog mig 29 minuter och 50 sekunder. Blä va jobbigt men grymt att vi inte gav oss!
Detta följdes av en halvtimmes vila kanske och sedan lite bänk och OHP. Riktigt jobbigt var det.
Efter detta var vi helt döda men vi tog oss iväg och införskaffade lunch. Jag köpte en ordentlig sallad med kyckling, pasta, keso, ägg, kräftor, broccoli och grönskaer. Gott! 
 
Efter lunch, kaffe och lite glass blev det dags för att kötta lite till. 5 km rodd! Det tog mig 25 minuter och mycket svett :P Detta avslutades med lite tjöt med grabbarna på gymmet, lite biceps curls och axlar. 
 
Så när jag väl kom hem. Efter varit borta 8.30-16.00 dog jag på soffan kan jag lova.
 
Nu börjar lite energi komma tillbaka, men jag får nog ta och äta något mer så att jag orkar att plugga.
 
Hoppas n också haft en härlig lördag ;)
 
Nytt linne från Gekås. Sommrigt right? ;)

Gekås

- postat i: Livet
Hej på er!

Idag har jag haft en toppen dag.
Tog bussen till Jönköping och blev där upplockad av mamma för att styra mot Ullared.
Jag hade på bussen kommit på att vi kunde hälsa på Kristin, Pelle och Signe på vägen. Det slutade med att Kristin och Signe följde med till GeKås.

Så nu är mamma och jag påväg hem efter en lång dag men så mysigt ^^

Fick med mig lite grejer också ;-) Lite träningskläder. Vart dock besviken på utbudet av vanliga kläder. Mycket tråkigt. Men lite annat kul fick jag med ;-) hihi

Hoppas ni också haft en fin dag ♥
Puss

Finding my way back

- postat i: Livet
Dags att hitta tillbaka till mina bästa dagar?
Fast mina dagar är ju helt fantastiska ändå...
 
Det jag mest tänker på är min kost. Jag klarar av ett par dagar med bra kost och underskott sen rycker jag på axlarna och tänke äsch, lite får man väl unna sig. Sen så bli lite mer och mer blir mycket. Jag måste tänka efter!
Nu kanske det låter som jag håller på att spåra ut, men nej då. Dessa dagar har bara varit 5-6 stycken under de senaste 25 dagarna. Så det är inte så illa. Men vill jag gå ner de sista kilorna får jag fasiken ligga i och kämpa.
 
Så idag lovade jag mig själv att när jag gått under 85 kg får jag skaffa mig ett par lyftarskor för att kunna bli bättre i mina knäböj. Så dags att kämpa så de snart kan bli mina ;)
 
BTW så var jag och fina S super grymma på gymmet idag. Klarade 100 stycken marklyft (60kg) på 8 minuter och 36 sekunder. Fy fasen vad det tog. Men har man ätit lite mycket frukost får man jobba för att få bort det ;)
Sen har jag haft en super eftermiddag och kväll med mina två godingar ^^
 
Nu är jag hemma och skriver en lista. En lista över vad kanske ni tänker?
En lista över vad jag ska inhandla på GeKås i morgon när jag och mamma ska åka till Ullared :D Härligt! Ska bli riktigt kul med en shoppar dag tillsammans med mamma :)
 
Ny tag i morgon och kämpa vidare! Jag är stark. Har jag kommit såhär långt så kan jag fasiken lite till ;)
Kämpa! Kämpa! Kämpa!

Hej igen!

- postat i: Livet, Träning
Nu har jag varit borta länge. Förlåt!
Men jag har haft så himla mycket med jobb, skola och fritid.
 
Nu är det mycket på jobbet med bedömningar och allt annat som händer i slutet av terminen. Förra veckan jobbade jag till och med 13 timmar på en dag. Det må vara enbart psykiskt ansträngande men jag är mer fysiskt stark ;) hihi.
Men nu är nästan alla bedömning klar dock är det några tuffa dagar kvar. Flera friluftsdagar och utflykter, men det är såklart kul också.
 
Nu i helgen (och i går) har jag fullt upp med att läsa uppsatser inför nästa veckas seminarium. Det vill säga sista dagen på Campus där jag redovisar mitt arbete och en annan lärarstudent opponerar på mitt arbete. Så bara att plugga plugga plugga. Sen kanske man tror att det är slut? Nej då, då har jag en vecka på mig att fix alla fel som examinatorn vill att jag ska ändra. Så precis 2 veckor kvar sedan är studierna klara! Ska bli så skönt.
Fick även veta igår att skolverket beslutat att nya lärare inte behöver ett introkduktionsår för att ansöka om lärar legitimation. Skönt! Vilket betyder att så fort jag fått mitt examensbevis kan jag även söka om legitimation. Nice!
 
Men nog om jobb och skola!
Träning är fortfarande en stor del av mitt liv. Jag har prioriterat min träning högt vilket jag är glad för. Träningen får mig att slappna av och släppa tankar på jobb och studier. Som tur är flera av mina fina vänner på gymmet också vilket gör att jag kombinerar häng och träning ;) hihi Vi har så himla kul när vi tränar, vilket är fantastiskt härligt och gör att man verkligen vill vara på gymmet :D
 
Jag har även varit väldigt duktig och tagit många promenader för att öka min träning och kaloriförbrukning. Går ju på ett ganska stort underskott (de flesta dagar iaf) för att bränna mer fett och gå ner ytterligare några kilon. Vore så sjukt härligt att komma ner till 78kg innan året är slut. Sist jag vägdemig låg jag på 86kg. Ny invägning blir det på Lördag morgon ;) Får se vad den säger :)
 
Jag ska även nämna att jag är ingen super kvinna som klarar av hur mycket som helst. Jag är också mänsklig och igår hade jag ett ordentligt breakdown som gjorde att jag inte kunde jobba. Som tur har jag fina vänner runt mig som får mig att inse att jag måste göra saker som får mig att må bra och inte ger mig ångest. Självklart ska jag försöka utmana mig lite mer men jag ska inte må dåligt över det. Mina vänner fick mig att inse att jag måste prioritera mig först, vad jag vill i livet och se till att älska migsjälv innan jag kan älska någon annan. Så de där med kärlek och hitta någon att dela livet med får vänta ett tag till. Och vet ni vad? Det gör mig inget för jag har världens finaste vänner som jag älskar fruktansvärt mycket och som jag vet älskar mig för mig <3
Det är kärlek! Tack för att ni finns i mitt liv <3
 
 
 
 
Glad på ytan? Glad innuti? Ja för det mesta är jag glad från topp till tå ;) Men alla har tuffa dagar.
 
Kämpa på mina vänner!

fantastisk start på veckan

- postat i: Livet
Igår lämnade jag in mitt examensarbete och det känns riktigt skönt.

Idag hade vi studiedag på jobbet och jag har äntligen blivit muntligt lovad att jag ska få stanna kvar i höst :-D helt underbart. trivs så himla bra så det gjorde verkligen min dag :-)

så nu är det bara att jobba på ^^

Äntligen!

- postat i: Livet
Ja! Äntligen är jag klar med examensarbetet.
Eller klar och klar men jag har med allt som behövs. Ska kolla genom det en gång i morogn innan jag sparar ner det som en pdf och skickar in den.
 
13629 ord blev det på totalt 48 sidor med allt. Då är det med bilagor och framsida och allt.
Själva arbetet är på nästan 33 sidor. Är riktigt stolt över att jag har fått ihop hela detta arbete helt själv :) Riktigt starkt av mig om jag får skryta :)
 
Nu kan jag lägga mer tid på att träna och till arbetet :) Men något jag vill hinna med mer av är att träffa mina vänner <3 Har haft lite ångest ibland över att jag inte hinner träffa alla som jag vill.
 
Så ikväll ska detta firas med filmkväll med två av mina favoriter ^^ Så det kan helt enkelt inte bli så mycket bättre. Jodå, med lite gottit ^^ hihi.
 
Så i morgon ska jag göra sista finslipningarna, om det behövs. Jag ska även träna, såklart ;)
I veckan som kommer är det dags för blodomloppet. Är sjukt Otaggad faktiskt. Men det är bara att görat ;) 
 
Så nu vet ni mina vänner, att jag kommer ha det lite lugnare i mitt liv. Jag måste ju såklart förbereda för seminariet där jag får reda på vad jag behöver fixa till innan sista inlämningen. Så lite plugg är det allt kvar. Sista dagen är 12 Juni så drygt en månad har jag kvar, men lite lugnare blir det nog nu :)
 
Så hör av er om ni vill ta en kaffe en dag ;)
 
Glad tjeja idag ^^
 
Puss på er!

Tiden bara springer

- postat i: Livet
Jaha så var denna helgen förbi.
Helgerna går så himla fort, Veckorna går också fort. Kan inte tiden lugna ner sig lite...
 
Denna helg har varit bra och effektiv.
I fredags efter jobbet var det snabbt hem för att hinna städa lite innan mamma och Morris kom på besök :)
Massa mys och stor shopping blev det. Vi har hunnit med Maxi, Rusta, Blomsterlandet och Ikea. Så massa nytt och fint har jag nu. Bland annat grönsaksplantor. Så jag hoppas på att kunna sköda lite tomater och parika inom en snar framtid.
 
Jag och lilla Morris tog oss även en Power Walk med lite inslag av joggning på Lördags morgonen efter en jobbig natt tillsammans i min soffa. Hon ville vara så gullig och pussa på mig... hela tiden :P
Vi tog oss iaf en tur i gamla Linköping. Så himla fint där :)
 
Vad har jag mer gjort? Jag har hunnit med att träna både lördag och söndag. Sweet! Riktigt bra pass dessutom. Det är riktigt nice. Tränade med min underbara vän M idag och det är alltid lika kul. Han hotar med massa konstiga saker om jag inte sätter PB bland annat :P Behöver inte gå in djupare på det. Kul har vi iaf och grymma var vi idag. Jag tog faktiskt PB i utfall. 55kg i rep på varje ben :D Nice!
 
Bild från gårdagens pass.
 
Idag blev det även att jag shoppade lite nya träningskläder. Mina favrorit byxor har gått sönder och just nu kändes det tomt i garderoben. Så detta fick följa med hem efter gymmet ;)
Helt underbart när de långa byxorna är förstora i M (40/42) och jag får ta ett par i S (36/38). Trodde jag aldrig skulle hända. Visst det är stresch men ändå :P
Då var man lite fattigare, men 2 linnen, 1 sport BH och två tights rikare :)
 
All den andra tiden då?
Plugg såklart. Är inte långt kvar nu. 9 dagar till inlämning!
 
Jag har ju även lagat matlådor. Idag blev det tacokyckling med rotfrukter i ugn :)
Mer kyckling till folket!!! Haha. Det blev riktigt gott och det var väl tur eftersom det blev 8 matlådor också :P
 
Så nu är helgen slut. I morgon är det måndag och jag ska vara med och rätta nationella prov på jobbet. Ska bli väldigt intressant och lärorikt. Direkt efter det blir det gymmet, då bussen går impricip förbi där. På kvällen ska jag försöka plugga lite också.
 
Händer det något annat kul i veckan???
Nja inte som jag kan komma på sådär på rak arm. Träning, jobb, plugg... Det är mitt liv just nu.
 
Och kom ihåg, det handlar bara om att prioritera! Vill du träna så finns det tid. Jag jobbar 100% och pluggar 100% och tränar minst 5 dagar i veckan.
How bad do you want it? 

Diet räddaren?

- postat i: Kost, Livet
Som jag skrev sist så ligger jag ju på en högre växel nu med kosten. 
Man kan kalla det en deff. Mitt mål är att gå ner under 30% i kroppsfett (just denna gång) och komma i min brudtärneklänning som jag ska ha i sommar.
 
Men vad är deff? Ja det är kort och gott en typ av diet. Man går på kalori underskott och det är vanligt att man ökat upp fettförännande träning, exempelvis promenader. När kroppen får på underskott blir man lätt trött. Och jo det har jag känt av. Det är det tyffaste, enligt mig, med att deffa. Jag har provat tidigare i år men då pallade jag inte, var för trött i kombination med mörker. Det blev bara pannkaka så att säga.
 
Just nu går det rätt bra.
Dock kommer det där jäkla sötsuget ibland. Igår kom det när jag hade vilodag så jag ringde till min kära far för lite inspiration. Det slutade i en nyttig annanaspaj :) Riktigt nice!
Så jag tänkte dela med mig av receptet till er som vill ha ett nyttigare allternativ när sötsuget slår till :)
 
5 skivor annanas ringar (ca 110 kcal)
0,5 dl havregryn (ca 60kcal)
1 msk mini keso (ca 30 kcal)
Kanel, kardemumma och ev kalorifri kolasås
 
Hacka upp annanas ringarna och lägg i en liten ugnssäker form. Krydda rikligt med kanel och lite med kardemumma. Strö över havregrynen och toppa med kolasåsen. In i ugnen på ca 200 grader i 20 minuter. Toppa med keso och njut.
Riktigt gott och nyttigt mellanmål på dryga 200 kcal! 
Helt klart en räddare i nöden för mig :)
 
 
Nu ska jag försöka plugga lite till innan jag ska bege mig mot gymmet för dagens ben pass :)
 
Puss på er!

Högre växel!

- postat i: Livet
Jo men visst. Nu går jag på en högre växel än tidigare.
Mest kosten alltså. Jag har börjat deffa lite och ska försöka göra det i några veckor för att bli av med lite fett inför sommaren ;) hihi
 
Så nu är jag inne på femte dagen utan socker, onödigt fett (typ glass) och jag äter runt 1500-2000kcal/dag. Dock måste jag försöka äta lite mer de dagar jag tränat extra hårt.
Har kört riktigt hårt med träningen i ett par dagar nu och har även lagt in lite power walks på morgonen.
Det känns riktigt bra och idag har jag en riktigt go och väl förtjänt vilodag.
 
Vad gör jag när jag vilar då? 
Rastlös blir jag när jag inte går till gymmer så idag blev det food prepp. 
Jag har lagat en vitfisk som jag tror hette hajmal. Smakade sådär så jag kryddade ordentligt.
Till fisken blev det bulgur, brysselkål och majs. Riktigt gott. Det var bara fisken som var sådär :/ Men det var värt att prova :) Lite goda kryddor så slank det ner :P
 
Vad händer mer idag då?
 
Jag är faktiskt helt slut efter en lång dag på jobbet. Så jag kommer inte göra så mycket.
Jag måste dock gå till affären och hämta ett paket från MMSports, ev handla något.
Sen måste jag städa lite eftersom min mamma komma på besök på fredag. När mammor kommer så måste det vara lite städat iaf :P hihi eller hur mamma ;)
 
Sen blir det förmodligen soffläge resten av kvällen. Det var länge sedan.
Studierna tar jag tag i imorgon. Slutar vid lunch då så jag har några extra timmar att plugga i morgon eftermiddag :) Tur att man har snälla kollegor ^^
 
Nä nu ska jag ta lite mango till efterrätt :)

Våga vara stolt!

- postat i: Livet
Inom "fitness världen" finns en fantastisk grupp som kallas MRR. Det står för Min Resa Räknas.
Budskapet är att alla resas räknas oavsett vad man jobbar för, mot vilka mål och oavsett förutsättningar. Fantastiskt och så sant!
 
Jag är med i facebook forumet och blir inspirerad  där varje dag av vilka fantastiska kämpar det finns där ute i vårt avlånga land :) Jag har inte gjort mycket väsen av mig i forumet men idag såg jag en utmaning från grundaren Christoffer där man skulle berätta 5 saker man var stolt över.
Här är mina 5 saker jag delade med mig av i gruppen:
5 saker som jag är stolt över:
1. Att jag gått ner över 30 kg genom hård träning och utan att svälta!
2. Att jag slutat äta lösgodis (min stora drog) och även slutat snusa.
3. Att jag inte är lika fixerad vid vad jag väger utan tittar mig själv i spegeln.
4. Att jag oftare påminner mig själv om hur bra jag är.
5. Att jag prioriterar mig själv oftare och inte bara alla andra
 
 Även denna bild la jag upp. För den är jag faktiskt riktigt stolt över. Älskar att man kan se mina armmuskler. Jag kan se hur alla mina timmar på gymmet ger resultat.
Jag är så stolt över hur jag bär upp mig själv idag jämfört med för 18 månader sedan.
 
Jag har klarat många mål men jag har även många kvar :)
 
Ett av mina största mål just nu är att bli klar med min lärarutbildning. Examensarbetet känner jag mig också lite stolt över. Jag har jobbat hårt med det och det ser riktigt bra ut :) Jag har en hel del kvar men jag har fasiken nästan skrivit 9000 ord nu. Heja mig!
 
Men nu ska jag strax krypa ner i en nybäddad säng och i morgon blir det gymmet med några av mina favoriter ^^ Super nice. BTW får vi se hur det går då jag har rätt fin träningsvärk från gårdagens pass med härliga J :) Fick mass bra tips på övningar för flera av mina svaga punkter och det känns riktigt nice idag ;) Tack för ett toppen pass! Det får vi göra igen, snart!
 
Så kom ihåg, kämpa hårt och våga vara stolt!