slut för denna helg

- postat i:
Jo men visst. Helgen går på ett kick.
Har dock fått massor gjort i helgen. Både umgåtts med vänner och vilat upp mig. Skönt!

I morgon är det måndag igen, och en lång sådan kommer det att bli. Först jobbar jag 7.15-13.50. sedan ska jag direkt iväg för det vankas bröllop klockan 15.00 samt middag på det. Så himla mysigt 💒💍💐👰💑💕

Så i morgon blir det ingen träning och jag får unna mig lite vad jag vill på kvällen.

På tisdag ska jag våga mig utanför bekvämlighets zonen. Läskigt men spännande. Ni får se mer då 😉

underbara helg

- postat i:
Ännu en arbetsvecka är till ända och äntligen är det helg!
Det har varit en intensiv och tuff arbetsvecka men jag har ändå fått till 2 gympass, 1 joggingtur och 2 morgon pw. Nöjd med tanken på allt arbete.

Idag började jag helgen med en lång promenad som resulterade i 6,5 km. Riktigt skön start på dagen. Nu har jag fått i mig frukost och även hunden är duschad.
Ska snart bege mig till gymmet och ta en liten runda på stan.

Sen måste jag ta mig i kragen och städa riktigt ordentligt här hemma. Ser ut som en soptipp nästan 😂 tur att jag bor ensam 😜

Hoppas ni får en fantastisk lördag 😙

äntligen

- postat i:
Igår gick den "stora" flytten på jobbet. Ja så stor var den inte men när man har 80 elever som hjälper till för att 4 klasser ska byta klassrum. Ojojoj va ungarna sprang med grejer och de var så positiva och duktiga. Jag behövde nästan inte lyfta något 😊 Jag fick istället köra hissen då eleverna inte får åka själva.
Nu har vi kommit upp iaf och det tar ett par dagar innan vi kommer känna oss hemma men jag tror att det blir riktigt bra 😊

Jag tycker det är jätteskönt att flytten är gjord då den har stressat mig en del. Det påverkar mig aldrig bra när jag är stressad och det leder till att träningen blir lidande och mitt sockersug går i höjden. Men nu är det klart och jag kan hitta tillbaka till min livsstil.

Så efter jobbet vara det bara hem, ut med hunden och sedan ner till gymmet. Först hämtade jag mina nyslipade skridskor och köpte nya skydd till dem. Gick även förbi gymgrossisten då jag behövde lite kosttillskott. Blev dock mer än vad jag tänkt men nu har jag laddat upp extra för att klara av en diet under hela våren 😉

Nu ska jag äta klart denna goda frukost som är extra god då jag fick till en bra PW innan 😊

stolt!

- postat i:
Årets första löprunda är avklarad! Boom! Check! Baam! Det ska inte bli den ända heller.
Tänkte försöka få med mig jobbet på blodomloppet i år också så har jag något att sikta emot ☺
Såhär nöjd känner jag mig efteråt. Och vet ni va? Det var faktiskt härligt 😊 
Blev inte så lång med det är mycket för mig och jag är skit nöjd!

ups and downs

- postat i:
Rubriken låter mer dramatisk än vad den är 😜 men alla har vi upp och nedgångar.

Började veckan med en riktigt uppgång. Gick upp extra tidigt och körde årets första PW innan jobbet. 3 km fick det bli och det är jag jättenöjd med. Behöver inte gå upp så extremt tidigt då. 
Downs är all is som ligger fläckvis precis överallt. Så första fallet för i år har jag också lyckats med. Landade på knäna och aj(!) Vad ont det gör.

Nu sitter jag med min frukost framför nyhetsmorgon 😊 frukosten är ännu godare när man har kört igång kroppen 😆

Ha en riktigt bra måndag! Det ska jag ha 😉

hitta tillbaka till styrkan

- postat i:
Under hösten var jag sjuk väldigt mycket, som jag skrev tidigare. Efter denna period var jag inte speciellt sugen på att träna styrketräning så jag gick tillbaka till det jag började med för drygt 3 år sedan: gruppass. Jag körde mycket ATC (stationsträning) och dans. Bra att det finns andra alternativ när lusten sviktar.

Efter jul är jag dock tillbaka hos vikterna igen. Jag känner lust och glädje och nu är det bara att jobba sig uppåt igen 😄💪
Idag blev det marklyft som jag fokuserade på. Styrkan börjar äntligen komma tillbaka och jag fick känna lite på 100kg iaf 😄
Kände helt okej och jag nöjde mig med 3 reps. Ska inte slita sönder mig direkt. Bältet hjälper också väldigt mycket. Klarar mig upp till 80kg utan bältet men vågar inte gå på tyngre vikter utan det då ryggen inte pallar.

Imorgon står det bröst och triceps på schemat 💪 lets biuld som boobis 😂

Älskar frukost!

- postat i:
Frukost är nog det bästa målet på dagen.
Jag äter nästan samma sak varje dag och lika gott varje gång 😊


Find the energy

- postat i:
Efter en lång dag på jobbet så ligger jag nu hemma i sängen och pustar ut lite. 
Jag ska pallra mig till gymmet men ibland behöver man bara några minuter för att andas innan man går på nästa utmaning 😉

kloka beslut

- postat i:
Sen någon månad tillbaka har jag lagt om träningsdagarna. Innan har jag alltid kört måndag, onsdag och torsdag. Nu kör jag tisdagar istället för måndagar. Så mycket bättre för min kropp och själ.

Ibland tar det lite tid innan  man kommer på bättre lösningar när man är så förblindad av sina rutiner. Detta passar mitt schema mycket bättre då jag alltid slutar sent på måndag och kan ofta sluta tidigt på tisdagar. Så även om jag tränar tisdagar hinner jag ändå med att vara hemma några timmar innan det är dags att sova.

Skönt att börja veckan med vila också då jag alltid är så trött efter veckans första arbetsdag 😊

förberedelser

- postat i:
Nyckeln för mig när Det kommer till att hålla kosten är att förbereda mig. Det ska finnas mat redo att bara värma. Jag ska skriva listor innan jag handlar. Jag ska aldrig gå och handla hungrig. Ja det är några av sakerna som jag försöker att alltid tänka på.

Ikväll har jag lagat 3 olika måltider och testat på att göra lite matiga och nyttiga muffins. Så nu ska jag klara mig i nästan 2 veckor med alla matlådor jag har 😂

nystart?

- postat i:
Ja det kanske är dags för en nystart av bloggen?
Det är ju nytt år och jag möter nya utmaningar varje dag. Det kanske är skönt att få skriva av sig lite om dem också. 

Hur ligger det till nu då? 
Senast jag skrev låg jag dåligt till. Hade en förkylning som inte ville ge sig och jag tränade kanske 5 gånger på 8 veckor. Jag är sådan att har jag inte träningen då blir oftast kosten riktigt dålig den med. På ca 6 månader gick vikten långsamt uppåt och det slutade på +12kg! Inte alls kul.

Nu är dock motivationen  och glädjen till träning och hälsa tillbaka 😊

Jag började v.2 med diet start. Mitt fokus är att äta bättre och framförallt inget onödigt socker. Jag kämpade på bra trots att jag kände mig trött och sliten. Dock så åkte jag på magsjuka efter 5 dagar. 😵😷 Så är livet som lärare ibland. Fördelen var att jag ville inte äta så mycket dock förlorade jag mycket vätska. Efter 5 dagar hemma så Gick jag tillbaka till både jobb och gym lika motiverad som innan. Jag körde såklart väldigt lugnt men skönt att direkt komma tillbaka till rutiner. 
Jag gav mig själv även en äta dag igår då förra veckans måltid gick bort och med tanken på allt jag släppt under magsjukan. Det blev dock lite mycket med både 2 semlor och middag på 1854. Men men bara att tänka på det till en annan gång. Insåg också att semlor är inte så gott som jag minns det. 

Jag måste också säga att träningen känns riktigt bra även om jag är långt ifrån den styrkan jag hade i somras. Men jag jobbar utifrån mig själv och var jag är idag 😊 plus att jag har så härliga vänner på gymmet som förgyller mitt liv 😄

Bilden är från innan  diet start. Nu ska fluff ett skalas av och musklerna fram 💪