Min vardag

- postat i: Livet
Det är ju tur att man inte har praktik jämt. 
Just nu känns det verkligen att man "jobbar" 100%, pluggar utöver det, tränar 5 dagar i veckan och även ska göra allt annat som vardagens kräver.
 
Idag har jag haft praktik fram tills 14.30. Soft tänker ni. Nämen det var bara att gå hem och hämta cykeln typ för jag hade handledning för ex-jobbet 15.15. Cykla hem ifrån skolan runt 16.30. Hämtade ett paket på vägen och sedan hem för att tvätta.
Ska snart hämta tvätten som hänger på tork. Medan jag har tvättat har jag ätit en matlåda samt läst en artikel till mitt ex-jobb. Tungläst på engelska men intressant. Jag har precis betalat alla räkningar och ska om typ 15 min röra mig mot gymmet. Ingen rast och ingen ro :P Hahaha
Men jag gillar när jag håller igång. Mår bättre av att inte slappa hela dagarna :)
 
Jag har fått önskemål om att beskriva hur en vanlig dags kost ser ut för mig. Självklart delar jag gärna med mig av det :)
 
Jag börjar oftast dagen med en skål gröt. 1 dl havregryn, lite salt, kardemumma, kanel och 2 dl vatten. 1 minut i micron, rör om och sedan 1 minut till. Sen har jag i fitnessgurus one whey choklad hasselnöt 1/3 skopa (10g) som jag bara blandar ner i den klara gröten. Sedan toppar jag gärna med hallon eller blåbär. Annars är mosad banan också en favorit att ha på. Ibland kanske jag tar en riskaka eller två om jag inte känner mig mätt (Lätt saltad).
 
 
 
 
Vid 10 tiden tar jag mig gärna en kopp kaffe (utan mjölk) och en frukt. Äpple eller banan.
 
Till lunch åt jag idag ett väldigt kalorisnålt allternativ men ack så gott. 90g Torsk som jag gjort i ugnen med salt, citronpeppar och dill. 40g (torrt) ris och 100g kokta sommargrönsaker. Jag hade även med 6 små tomater.
 
Vid 14.30 åt jag en proteinbar från fitnessguru på vägen hem för att hämta cykeln.
 
17.20 åt jag tacogryta med broccolimix. Tacogrytan är nötfärs, bönmix, majs, tacokrydda och champinjoner. Broccolimix är som sommargrönsaker typ. Finns på ica ;)
 
 
 
På gymmet dricker jag aminosyror under passet och protein efter passet. Båda är från fitnessguru One amino och One whey eller One whey Isolate. Protein och aminosyror dricker jag för att hjälpa kroppen att bygga upp musklerna efter att man brytit ner dem under träningspasset. Sen är det viktigt att äta proteinrik mat också. Hellre att man äter mycker "naturliga" proteiner än kosttillskott.
 
När jag kommer hem från gymmet behöver kroppen mer mat efter ett tufft pass. Ikväll blir det nog kvarg (vanlig blandade med vanilj) toppat med bär och en knäckemacka till tror jag. Kanske att jag slänger in en banan också ;)
 
Nä nu måste jag skynda mig. 
Ha det bra och kämpa på!!!!
Puss

Vilken dag!

- postat i: Livet
Idag har jag verkligen haft en toppen dag från början till slut :)
Och då har jag inte ens tränat :P haha
 
Började morgonen med ett samtal till min fina vän i småland :) Brölopps planer på gång och jag ska vara tärna :D iiiiiiiii så kul!!! Så förhoopningsvis blir det ett smålandsbesök i helgen för att leta brudklänning :D och gosa med bäbis :D Hoppas!!!
 
Nästa roliga som hände var att jag tillsammans med min pappa bokade en dator till mig som jag skulle hämta ut på Elgiganten i Linköping. Som tur har jag så snälla vänner så E & J plockade upp mig påvägen när de skulle till Tornby! Gulle er :D Så nu har jag äntligen en ny dator som inte bråkar med mig :) Den andra höll ändå i drygt 8 år. Starkt jobbat :) Så nu sitter jag och skriver på en Samsung ATIV Book 9 Lite :) sweet. Riktigt trevlig hittills. Men det är lite krångligt med Windos 8 men jag lär mig nog snart :)
 
 
 
På eftermiddagen var det dags för barnkalas. Stora tjejen har fyllt 1 år i veckan :) Shit va tiden går fort alltså :P Riktigt mysigt och trevligt. Plus att hon verkade gilla mina paket jag köpt :) Det blev en hel del fika men min nya regler (ny och ny kanske den inte är) är att jag får äta fika när det bjuds men inte äta hemma. Ibland är det okej när man ska plugga i skolan eller på stan, men inte hemma ;) F hade gjort fantastiskt gott fika dessutom så det blev lite mer än vad jag behövde :P Det får jag bränna av i veckan ;)
 
Nu under kvällen har jag suttit och bekantat mig med min nya dator. Skrivit ut det jag behöver inför kommande veckans praktik och känner mig redo för veckan.
Jag har även hunnit med att laga lite mat inför veckan. Ikväll gjorde jag Torsk med ris och grönsaker. Blev riktigt gott :)
 
Så denna dag har varit helt fantastisk får jag säga. Det ända tråkiga var väl att Sverige förlora OS finalen i hockey, men det kan jag leva med :P
 
Tack för en underbar dag alla ni som varit inblandade :)
Nu laddar vi om för kommande vecka och vad den har att erbjuda :)
Puss puss och kämpa på!
 
 

Stå emot

- postat i: Livet
Något jag haft ett ohälsosamt förhållande till är vågen.
Förr kunde jag väga mig säkert 10 gånger per dag. För att se om man gått ner efter man rört sig lite mer, se om man gått upp efter godiset. Ja menar hallå! Bara för att man äter 1 kg av något går man inte upp 1 kg på en gång kanske. Haha 
 
Idag har jag ingen våg hemma. Jag har en i källaren men jag tror faktiskt det är dags att göra sig av med den helt och hållet. För varför behöver jag ha den där? Vad ska jag spara den till? Inget!
 
Jag har inte vägt mig själv på 5 veckor nu. Jag hade ju en invägning med M för 3 veckor sedan men jag har inte ställt mig på vågen själv :) Jag hoppas att jag en dag inte har behovet av att väga mig hela tiden.
Det gör jag ju inte idag men det tar bra mycket längre tid att bli av med ett beroende. Man får kämpa och stå emot nästan hela tiden. Det är samma med godis och snus. Jag känner fortfarande suget men jag har det under kontroll :)
 
Men hittills har jag haft en plan och det är att undvika omklädningsrummet på gymmet där det finns en våg. Så oftast slänger jag in mina grejer i receptionen istället för att slåsa in dem i ett skåp i omklädningsrummet. På det sättet undviker jag helt enkelt frästelsen ;)
Idag fick jag dock stå emot. Skulle iväg på ett möte efter att jag tränat så jag behövde duscha och byta om när jag tränat klart. Men jag stod emot frästelsen och vägde mig inte. Men på Torsdag då ska jag se till att få vägas in :D Nyfiken :D
 
Annars så är mitt liv fullt av studier just nu. Min dator bråkar en hel del så det lutar åt att köpa mig en ny i morgon. Har snackar med min lillebror som jobbar på Elgigaten och även med min pappa som jobbar på Samsung om en dator som de tycker är vettig och kan passa mig. Får se hur detta slutar. Måste ju kunna skriva mina arbeten.
 
Men ha en fin kväll!
Puss puss och kämpa på!

Påminna mig själv!

- postat i: Livet, Outfits, Träning, Vikten
Ibland glömmer jag av vilken fantastisk resa jag gjort hittills. När jag känner mig besviken över snedsteg eller liknande. Jag har idag bara varit vaken i 30 minuter och redan fått två stora påminnelser :)
 
Här är jag 38 veckor sedan (ca 9 månader) och här är jag idag. 
Jag var överlycklig den där vårdagen för att jag lyckades komma i en storlek L på New yorker. Men jäklar vad jag kämpade mig i byxorna. De satt verkligen som ett korvskinn som ni ser.
Just för att de inte satt så bra så har jag inte andvänt dem på riktigt sedan jag köpte dem. Varför köper man ens byxor som inte sitter skönt eller bra?
Men nu på morgonen såg jag byxorna i garderoben och blev nyfiken på hur de sitter idag. Galet mycket bättre right?!? ;) Jag måste till och med ha ett skärp då de är lite stora i midjan :P Sweet :)
Jag längtar tills våren kommer på riktigt och jag ska plocka fram alla mina sommar plagg och prova :)
 
Den andra påminnelsen jag fick var att jag testade att mäta mig runt midjan. Jag har gått ner 30cm i midjan! från 113cm till 83cm! Helt galet! Jag tog en bild för att illustrera detta mer ;)
Här håller jag måttbandet på vad jag brukade vara. Oj va mycket fett som jag har bränt bort :D
I am pretty awesome ;)
 
Dagen kan inte börja så mycket bättre. En riktig självförtroende boost :)
Nu ska jag fixa morgon gröten och sedan fortsätta tvätta :)
 
Ha en fantastisk dag och kom ihåg. Kämpa på! Ni kan också!

Du kan!

- postat i: Livet, Outfits, Träning, Utmaningar
Vi kan oftast mer än vad vi tror. Vi vågar dock sällan utmana oss själva eller så är vi lite lata och tar den enkla vägen.
Den enkla vägen går tyvärr sällan mot framgång. Det är den svåra och tuffa vägen som oftast leder dit. När vi har klarat de långa tuffa vägarna så kan vi dessutom vara riktigt stolta över vår framgång!
 
Idag är jag riktigt stolt över mig själv.
Det hela började med att jag inte alls ville cykla till jobbet idag. Tänkte redan på detta i går. Då sa jag till mig själv; ska jag ta bussen till jobbet så får jag fasiken motionera på annat sätt efter jobbet. Då kom jag på den kloka idéen; Jag kan ju gå hem från jobbet. Det är drygt 7km så det blir en bra promenad. Fast springer jag så blir det ännu bättre ;) Haha
 
Eftersom jag är disiplinerad och håller mig oftast till det jag har bestämt så sitter jag nu hemma efter 7km joggandes/gåendes hem efter 8 timmars arbete. Rätt bra jobbat om jag får säga det själv :)
 
 
Så nu utmanar jag er! Har ni mindre än 1 mil till er arbetsplats så kan ni gå minst 1 dag i veckan. Pusha er själva att få in mer motion i vardagen. Du kan!
 
Jag joggade ca 2,5-3 km, gick 2 km. Då kunde jag äntligen lätta på trycket ;) haha sen joggade jag sista typ 2-2,5km hem. Hade hoppats på att palla att jogga hela vägen men när man verkligen behöver gå på toa är det omöjligt att jogga :P
 
Så nu kan jag verkligen med gott samvete slappa resten av kvällen.
Tyvärr måste jag plugga lite men jag tänkte även försöka hinna med en "Spa" kväll. Ni vet typ ansiktsmask, fotvård och annat skönt :) De blir nog sweet :)
 
Hoppas ni har en fin Söndag :)

Jag? Läskig?

- postat i: Livet
Idag fick jag höra något riktigt roligt.
Att jag tydligen ser lite läskig ut :P Jag som är så snäll :)
En annan kund på gymmet har tydligen sagt att jag är ju så lång/stor och stark vilket får mig att se lite läskig ut. Jag förstår tanken. Jag menar när jag verkligen tar tungt så kan jag ser rätt arg ut ;-P
Så ni vill inte möta mig i en mörk gränd ;) haha
 
Idag hade vi ett riktigt awesome pass på gymmet. Utsatte min kompis för dropset i benspark. Det bränner vill jag lova ;) Hon beskrev den hämska/underbara smärtan som riktigt bra sex :P Haha Ja lite så faktiskt. Som om man får orgasm i benen typ :P Ja vi är lite störda kanske men vi har för jäkla kul ihop :)
 
Nu är jag iaf äntligen hemma. Det blev många timmar på gymmet.
Sällskapade coachen öven en lunch och en fika. Plus flera koppar kaffe. 
Lite för att jag inte ville gå hem. Mycket för att jag gillar att hänga på gymmet :)
 
Nu tänkte jag ta mig en liten power nap och sedan försöka läsa lite mer litteratur. Alltid detta pluggande. 
Senare ska jag även göra lite matlådor. Så att jag klarar mig ett tag :)
 
Hoppas ni har en bra lördag :)
 
 

Nämen oj :)

- postat i: Livet
Jösses vad många det var inne och kollade bloggen igår :-)
Det värmer verkligen <3
Många som är nyfikna på vad jag har gjort med min kropp och se hur jag faktiskt har lyckats riktigt riktigt bra.
 
Jag fick en komplimang av en gammal vän i går om vad jag har lyckats med på 365 dagar. Ja det är faktiskt bara dagar. Jag vet hur jobbigt det kan vara att se månader eller år framåt. Hur man gärna vill gå ner 5 kg på en vecka. Men är det realistiskt. Nej! Är det bra för kroppen? Nej! Låt det ta tid.
Jag hoppas kunna hinna min ideal vikt detta år. Jag har 10 månader på mig. Jag tror att den vikten är någonstans mellan 75 och 85 kg. Så den är bara några kilon iväg. 
 
Jag och coachen har redan pratat om saker jag vill satsa på när jag klarar av att göra chin ups och dips på rktigt. Hur jag vill satsa mer på att bygga muskler nästa höst/vinter. Det kommer bli awesome :)
Jag vill bli så grym att jag skulle kunna vara med i Gladiatorena ;)
 
Men nu börjar jag spåra.
Vi alla börjar någonstans och kämpa på i några dagar...
Dagar blir till månader och sedan blir månader till år. När man ser tillbaka på det så har tiden gått jätte fort.
Om ett år hoppas jag på att jag har drygt 10% mindre kroppsfett. Vad jag väger då skiter jag faktiskt i... eller nä jag ska inte väga över 100 kg igen. Men någonstans runt min idealvikt ;)
 
Nu dags att fixa frukost för sen ska jag till gymmet. Benen och magen ska slaktas innan skolan ;)
 
Puss puss och tack för att ni visar intresse av mig och min historia :)

1 års skillnad

- postat i: Livet
Idag och för ett år sedan. Sorry den dåliga kvaliten :/ Men ni ser nog lite ;)
 
Jag har kämpat som ett djur och är väldigt stolt vad jag har klarat av :)
 
Jag gjorde även en mätning nu på morgonen.
Jag har bland annat blivit av med 28cm i midjan! Passande när jag även har gått ner 28 kg ;)
 
Tänk var lite vilja och jävlar anamma kan göra ;)
 
Jag hittade även en bild på instagram som verkligen tog orden i munnen på mig:
How bad do you want it???
I want it f*cking bad!!!! And I´m gonna get it!!! 
Det handlar bara om det. Jaga vad du drömmer om.
 
Många tycker nog att jag lägger mycket tid och pengar på min träning.
Tanken slog mig i går också. Men då kom jag på när jag hade min häst Fjölnir. Nästan alla mina pengar och all min tid gick till honom. Jag körde han till SPA typ en gång i veckan för att han skulle träna upp sin rygg. Jag la tusentals kronor på tävlingsavgifter och bensin. Ok Mamma har betalat ännu mer men när jag började jobba fick jag börja betala.
Jag har slutat med hästarna och har hittat en ny hobby/livsstil så för mig är det inget konstigt att jag lägger tid och pengar på det jag älskar. 
 
Nu är det dags för frukost.
Ha en helt underbar dag!

Sysslolös?

- postat i: Livet
Nä det är jag knappast.
Nu har jag mycket pågång och många järn i elden samtidigt.
 
I skolan har vi både teori och praktik. Till praktiken ska jag förbereda 5 lektionstillfällen som jag ska göra i två klasser. Min handledare vill även att jag ska roffa åt mig mer.
På universitetet har vi uppgifter vi ska göra under VFUn, bland annat utforma men enkät som jag ska dela ut på min vfu. Vi har även tusentals sidor litteratur som ska läsas. Igår när jag kom hem från jobbet satte jag mig och skumläste en bok innan jag kunde med och gå och lägga mig.
 
Samtidigt som jag har lite kompleteringar från föregående kurs. Plus att jag ska börja på min C-Uppsats med att läsa på litteratur och bestämma mål och syfte. Lite för mycket på en gång.
Men jag slutar inte där.
 
Jag har jobbat  både Lördag och Söndag kväll under helgen. Jag ska även jobba nästa söndag. När ska jag inse att jag inte kan göra allt :P
Sen lägger vi till 5 pass på gymmet i den ekvationen, så har ni mitt liv  just nu :P
Men jag ser slutet i tunneln. Det är bara att kämpa på ett par veckor nu och sedan har jag förhoppningsvis bara C-uppsatsen i skolan. Då kan jag köra på med träningen och kanske jobba lite mer. Måste ju ha lite pengar nu när man snart har pluggat klart ;)
 
Så nu på morgonen har jag tvättat. Massor! Ska ringa cykelverkstaden och kolla om de kan hjälpa mig med min cykel. Samtidigt som jag har börjat läsa nästa bok. 
 
Då vi ni vad jag har för mig och varför jag inte lägger jätte mycket tid på bloggen. Och sorry mina vänner som känner att jag inte hör av mig. Ring mig gärna för jag lever i en liten bubbla just nu :P
 
Puss på er

Fundera inte...

- postat i: Livet
Misstaget jag tror många (inkl. mig själv) gör med mycket är att de funderar på om de ska göra saker eller ej.
Man kommer på ursaäker och annat för att slippa göra "jobbiga" saker också så blir det inte av.
 
Sätt er inte ner och fundera!
Denna veckan har jag haft praktik varje dag. Jag har kört 4 pass på gymmet av 5 möjliga dagar. Jag har hunnit att umgås med några vänner och ska ut och tjöta med lite kompisar ikväll.
Egentligen skulle skulle nog min kropp vilja vila men det gjorde den hela onsdag kvällen :P
Jag får faktiskt lite sovmorgon i morgon.
YOLO (You Only Live Once) right ;)
 
Jag har haft fullt upp idag.
Direkt efter praktiken sprang jag och hämtade ut 3 paket på coop.
Ett var från fantastiska fitnessguru :D Sweet. Jag fick med en extra tränings t-shirt och även prov påsar med deras One Heat. Har inte provat den än men ska nog testa det någon dag ;)
 
Beställde även amino syror för första gången. Det ska man dricka under passet för att hjälpa musklerna att inte bryta ner utan pumpa upp ;) Börja känna mig lite som en värsting på gymmet med både pre-workout, ista-workout och after-workout ;) I am a badass ;) Haha 
Men en sak är säker. Jag älskar verkligen min nya livstil. Många frågar hur jag orkar träna 5 dagar i veckan samtligt som jag pluggar och jobbar. Gillar man det prioriterar man det ;)
Hitta den träningsform du gillar ;)
 
Nu måste jag kila.
 
Ha en fin Fredagkväll ;)

Dadelbollar

- postat i: Livet
Idag när jag fick gå hem lite tidigare för att planera så passade jag på att testa att göra dadelbollar.
Det är alltså en version av chokladbollar men basen är som ni förstår dadlar ;)
 
Jag blandade ihop detta:
80 g dadlar (10 st)
1 espresso
 
mixa till en smet
 
34g havregryn (1 dl)
lite vailjpulver, inte ens ett gram.
8 g kakao
34g mandlar
 
mixa tillsammans med dadelsmeten och addera vatten till en lagom kladdig smet ;)
 
Rulla bollar i kokos och ha i kylen en stund.
 
Jag tycker dessa blev riktigt goda. Mina blev rätt stora dock :P Gjorde bara 6 stycken. Nästa gång ska jag försöka göra mindre ;)
 
Nu kanske jag ska ta tag i planeringen som jag ändå har fått gå hem för att göra :)
 
Puss på er

Stick to the plan!

- postat i: Livet
Håll er till planen så kommer ni se resultat.
Jag har kämpat på under många månader nu och resultaten talar för sig själva :)
Jag hade invägning idag och nu visar vikten -28kg totalt! Jag står nu på 90,0kg och 34,1% fett.
Bara att kämpa vidare ;) 
 
Jag har verkligen kommit långt och jag är väldigt stolt över mig själv.
Jag har fortfarande en ganska dålig självbild över mig själv men jag jobbar på det.
Många vet nog inte hur viktigt den metala delen är i en viktresa men jag anser att den är väldigt viktigt. 
 
Jag har drygt 10kg kvar till min "mål vikt". Jag vet inte riktigt vad min kropp "vill" väga. Jag har ju en hel del muskler så nu gäller det mest att bränna fett.
 
Med 7 veckor kvar tills jag ska till Teneriffa så lägger jag i en extra växel ;) Drar ner lite på kalorierna. Från 2000 per dag till 1800. Jag ska fortsätta med träningen som jag gör. Hoppas på att kunna öka en hel del i vikterna jag lyfter. 5 veckor till med 10*10 på fokusövningarna och sedan blir det 2 veckor med lite tyngre och färre rep innan jag beger mig till Teneriffa för helgen :) Så nu är det full fart framåt som gäller!
 
BTW så gick dagens pass både bra och mindre bra. Jag ökade i samtliga övningar i antigen vikt eller antal rep dock var jag väldigt trött. Hade svårt att få syre, kände mig svimfärdig och ville typ kräkas i slutet. Men det var förmodligen för att jag åt lite för lite till frukost och förbrännde det för snabbt på gymmet :P Så jag får bli bättre på att äta lite mer innan träning.
 
Så när jag kom hem fick jag slänge i mig lite mellanmål. Provade keso med annanas
Den var väl okej men inte det godaste jag ätit. Sen blev det duschen och sedan en powernap i sängen :)
 
Nu har jag lagat mat och fixat lådor inför veckan. 
 
Men nu blir det chill i soffan.
 
Puss på er

Lördags röj

- postat i: Livet
God morgon på er!
 
Då är veckans sista dag här. Jag sitter och laddar inför dagens pass på gymmet med en Celsius. Kände att jag behövde det då kroppen känns riktigt trött.
Idag är det dags för invägning med coachen ^^ Är riktigt nyfiken. Har inte vägt mig på 2 veckor nu. Hoppas på positvia resultat. Men det borde det vara också för jag har varit riktigt duktig med kosten under hela Januari.
Sen ska jag även träna såklart. Legday står på schemat! 
Knäböj, raka Marklyft, benspark (dropset) samt mage ;) Det blir awesome :)
 
Vad hade ni för er i går då?
Jag körde gymmet och stan under förmiddagen och var inte hemma förens typ 14.30. Då var det dags att ta tag i lägenheten. Har inte städat ordentligt på flera veckor. Så i går blev det stor röj verkligen. Bytte lakan, rensa avloppen, koppla in datorn på sin riktigt plats (har haft den i soffan i flera månader), dammat, skurat och massa annat. Höll på från och till i 5 timmar. Men så skönt det är när det är klart :)
Jag satte mig även och pluggade på kvällen inför nästa vecka.
Ska påbörja min slut praktik då. Vi har en vecka nu och sedan 2 veckor på campus. Sen blir det 4 veckor på raken med praktik. Ska bli riktigt kul. Jag vet att min handledare har höga krav på mig. Jag tycker det är bra att hon är så ärlig med det för det gör att jag sätter högre krav på migsjälv.
Så nu gäller det att samla ihop all kunskap jag fått från mina 3,5 år på Universitetet och göra ett awesome arbete med eleverna och min handledare :)
 
Men nu ska jag dricka upp min Celsius och sedan knata iväg mot gymmet med bästaste grannen/coachen/vännen ;)
Puss puss på er och ha en fantastisk Söndag!