lite ledighet

- postat i: Livet
ja nu är jag faktiskt ledig i 4 dagar. Dessa dagar ska jag spendera med min fina vän och hennes lilla familj :-) Ska bli riktigt skönt. Kan alltid slappna av när jag är hemma hos dem i Småland :-)

Dock är ju vädret sådär kul :-/ åska, blixtar och regn :-( men det gör mig inte så mycket för jag ska vara ledig ^^

BTW så köpte jag en liten examenspresent till mig själv igår. En söt klänning som passar perfekt att ha på jobbet i skolan :-)


söt eller hur? vart riktigt glad när den satt så bra.

På tal om att kläder ska sitta bra. Jag blir tokig på att prova jeans. Finns typ inga som sitter bra. De flesta sitter för tajt om lår och rumpa men är ändå förstora i midjan. Tack för att det finns skärp :-P

Någon som har bra tips på stechiga jeans som sitter bra och inte är snordyra?

Nä nu ska jag äta mitt färdgodis; jordgubbar och vattenmelon ^^
Ha det bra!

Tack!

- postat i: Livet
Jag vill bara tacka er som har gratulerat mig idag till min examen :)
Bloggen har nog aldrig haft så många besökare ^^
 
Jag är jätte stolt över det arbete jag lagt ner men samtidigt är det väldigt overkligt att lilla jag har klarat 4 år på Universitetet :)
Det har varit 4 tuffa år som startade med kaos. Bodde ju tillfälligt hemma hos min kompis och hennes dåvarande sambo innan jag fått min lägenhet. Efter en vecka som student las jag in på sjukhus efter mag/ryggproblem som spökat under 6 månaders tid. Detta visade sig vara gallsten och jag låg inne totalt 11 dagar och opererade bort hela gallblåsan. Efter detta var det tufft att komma in i gruppen i kursen men det gick bra :)
 
Efter x antal jojjobantningar hittade jag äntligen rätt under mitt tredje år på LiU och har idag 1,5 år senare lyckats gå ner över 30 kg och mår så fantastiskt mycket bättre :) Jag har verkligen gått från en soffpotatis som vräkte i sig godis och drack en hel del alkohol, till en gymjunkie som har slutat snusar, äta godis och dricka alkohol! Rätt så bra jobbat av mig.
 
Tack för dessa 4 år! Ett kapitel i mitt liv är avslutat och ett nytt är just påbörjat ^^
 
 
 

Glädje tårar

- postat i: Livet
God morgon på er!
 
Många av er ligger säkert och sover fortfarande men inte jag.
Jag ska komma igång med mina morgon promenader igen efter en periods uppehåll tänkte jag.
Men innan jag beger mig ut så måste jag dela med mig av morgonens glädje rus.
 
Nu kan jag äntligen slappna av för vet ni vad? Jag är klara med allt på lärarprogrammet vid Linköpings Universitet. 4 års studier och nu är jag helt färdig F-6 lärare!!!!
OMFG! Jag kan faktiskt inte fatta det men oj va skönt att få tenta beskedet om uppsatsen såhär på morgonen :)
 
Glädjetårar startar min dag ^^
 
Hoppas i får en fatastisk dag <3

Glad midsommar!

- postat i: Livet
Jag ville bara önska er en fantastisk dag och ha en härlig midsommar afton!
 
Det ända tråkiga med midsommar är att nu vänder det och blir mörkare tider :P haha jag är inte bitter :P
 
Idag börjar jag även mitt sommarjobb. Det ska bli rätt kul även om jag hade velat vara lite mer ledig. Men det är bara att göra det bästa av det :)
 
Här är en bild från förra året på midsommar. Idag är jag ca 15-20 kg lättare än vad jag var för ett år sedan.
Riktigt underbart. 
 
Just nu har jag haft en svacka med både kost och träning och har inte känt någon större lust för något av det, men jag kommer snart igång igen ;) Men det känns som kroppen hittat någon trivselvikt på 86-87kg. Vågen har stått där senaste 3 månaderna men jag har ändrats i fett och muskler istället. 
 
Nu kommer ju en period med mycket mer cykling i samband med mitt sommarjobb. Dock är det mycket mer frästelser på jobbet :/ Det blir att kämpa på :)
 
Hoppas ni har en härlig helg och unnar er lite gott :)

Semester?

- postat i: Livet
Japp idag var sista dagen i skolan på drygt 7 veckor eller vad det är. 6 Augusti börjar jag igen.
Så då kanske ni tänker "fasen va gött med så lång semester". Nähä ni jag har ju lovat mitt sommarjobb att ställa upp en sista sommar, snäll som jag är. Så jag är ledig i morgon och på Fredag börjar jag jobba igen :P
 
Haha jag är lite störd kanske men jag försöker intala migsjälv att jag inte vet vad semester är, har ju faktiskt aldrig haft riktig semester. Men jag är faktiskt ledig från1/8 så ett par dagar får jag ledigt :)
 
Sen börjar allvaret på riktigt. Jag kommer nämligen vara ensam klasslärare för mina goa elever :) Kommer bli en roligt, utmanande, lärorikt och spännande år med mina 6:or :) Kan faktiskt inte riktigt fatta att jag är färdig lärare nu och ska ha mina helt egna elever ^^ Riktigt kul samtdigt som det är lite läskigt. Men jag har världens bästa kollegor som finns där om jag behöver dem <3
 
Men men nu ska jag njuta av min lediga dag i morgon. Jag ska fixa håret och naglarna så man blir snygg i sommar ;) hihi Sen ska jag se till att träna på em/kv för nu har det blivit lite mycket vila när jobbet har krävt mycket och när knäna har bråkat :/
 
Nä ni nu ska jag kolla klart på min film. Ha en fin sommarkväll :)

vila

- postat i: Livet
hej på er!

jag är hemma hos mina föräldrar och vilar upp mig under helgen. igår hade vi lite examensfirande för mig då jag har studerat färdigt :-) väldigt trevligt med släkt och vänner :-)

så ingen träning för mig i helgen. både skönt och jobbigt. jag har varit lite överansträngd i baksida knä och det börjar kännas bättre *peppar peppar* så lite mer rehabträning i veckan utan så tunga vikter i träningen.

om några timmar åker jag öster ut och hem till mig igen.
borta bra men hemma bäst :-)

Sommarlov!

- postat i: Livet
Då har eleverna sprungit ut på sommarlov och förmiddagen var helt underbar.
Eleverna var super gulliga och hade med blommor och massa gott till oss :) Så himla underbara!
 
 
Så ikväll blir det ost och kex till kvällsmat ^^
 
Jag har även fått ryggen knådad efter ett lite loj pass på gymmet. Men shit va knutur jag hade i ryggen, men nu hoppas jag att jag kan börja bygga mer rätt ;)
Efter att ryggen blivit mördad så blev det lite shopping då både Åhléns och Stadium hade 50% rabatt på massa artiklar. Så lite fattigare men lite kläder och skönhet rikare ;)
Sweet!
 
Nu ska jag äta. Är riktigt sugen på att prova ostarna ;)
 
Ha en fantastisk kväll!

Finally

- postat i: Livet
Då var uppsatsen inlämnad och nu är det bara att hålla tummarna på att den blir godkänd.
 
Har haft två fantatiskt härliga dagar på jobbet där vi varit ute nästan hela dagarna. Så lite färg har man fått.
Terminen lider åt sitt slut och jag påbörjar snart mitt sista sommarjobbs säsong. Ja för inte får jag mycket semester i sommar :P
 
Men nästa sommar då blir det första semestern för mig och det kommer bli härligt :)
 
Just nu sitter jag i min säng och känner hur trött min kropp är.
Beslutade faktiskt att hoppa gymmet idag och bara ta en lugn hemmakväll och njuta av att uppsatsen är inskickad. Det är jag faktiskt värd ;)
 
En annan tanke jag fick påpekad idag på jobbet är att jag är väldigt självkritisk och ser inte riktigt hur bra jag är på mitt arbete. Fick höra underbara komplimanger från cheferna och kollegorna och jag försöker verkligen ta in det och sträcka på mig :) Jag vet ju egentligen att jag är en god ledare och bra pedagog men jag ser bara när jag gjort något mindre bra. Jag måste bli bättre på att lyfta det bra jag gör också. 
 
Nä nu ska jag ta mig en till glass. Har gjort proteinglassar. Nomnom ;)
 
 

Fokus på målet

- postat i: Livet
Usch va jag är trött på studierna nu.
Nu när jag väl har börjar jobba och trivs så bra med det vill jag bara bli klar med studierna.
Men nu kan jag nästan se mållinjen. Jag ropar inte hej förens jag ser betyget bland de andra.
 
Jag har suttit hela gårdagen och hela dagen idag men bara lite avbrott för tvättning i går plus att jag avslutade dagen hos grannen med pizza och tecknat. Skönt att varva ner och gött med mat. Hade lite glömt bort att äta när jag pluggade :P hoppsan.
Idag har jag nästan skrivit klart allt. Nu är jag på sista delen och jag ska plocka bort det som inte är jätte viktigt. Hade skrivit lite mycket.
Men hellre att ta bort än att lägga till, eller? Beror nog på vad. Just nu känns det rätt segt.
 
Så det är fokus som gäller. Prio 1 denna helg är att bli klar med uppsatsen. Till och med träningen och maten har kommit efter.
Ingen träning i går och ingen idag. Kanske om det blir en promenad i kväll eller om jag ska köra ett zumba pass här hemma? hmm det var länge sen. Kanske skulle göra ryggen gott efter att ha suttit ner så mycket.
Jaja jag får se hur jag gör.
 
Nu blir det en kortare paus innan jag dyker ner i min diskussion.
 
Hoppas ni har en roligare lördag än vad jag har ;)

Vilken dag!

- postat i: Livet
Igår var en dag då jag kände mig rik.
Kanske inte så rik på pengar... mer rik på glädje, vänskap och positiv energi :)
 
Jag började ju dagen med framläggning av min uppsats och opponering. Det gick helt okej. Jag har en hel del att fixa men det får de flesta. Så det ska jag sitta med i dag och helgen. Förhoppningsvis går det fort ;)
 
Efter plugget var jag hemma en stund innan jag drog till gymmet med bästa grannen :)
Det stod bänkpress och rodd på schemat. Jag gick till gymmet med inställningen av att göra ett försök på person bästa i bänkpress. Så när bänken blev ledig och jag värmt upp lite så gjorde jag ett försök. Det gick inte super bra. Fick lite stöttning av Micke. Men då frågade Johanna omjag verkligen hade spänt hela kroppen och nej det hade jag glömt. Vilade lite och gjorde ett nytt försök. Spänna magen och benen först och vips så åkte 50kg upp utan problem :D Så jäkla gött!
 
Efter gymmet blev det hem för att duscha och göra sig lite snygg inför kvällens sommarfest på jobbet. Så himla roligt och trevligt. God mat, underbara kollegor och massa sång och skratt.
Jag hade tänkt att jag skulle gå hem vid 22 typ men jag var kvar till 00.55 när de andra ville dra på krogen. Jag hoppade krogen då jag hade bokat tvättid och måste plugga idag. Lite ambisös och ansvarsfull är jag ibland ;)
 
Men till det jag skrev i början. Jag är rik på många sätt. Och jag är så himla glad att jag har fått jobb på denna skolan för alla är verkligen så himla goa :) Och mina vänner ska jag inte heller glömma och nämna. Ni är guld värda för mig <3
 
Ja just nu känns livet helt fantastiskt. Även om jag måste sätts mig och plugga strax :P hihi
Men nu är det inte mycket kvar :P
 
Sommarsöt för sommarfest :)
 

I morgon gäller det!

- postat i: Livet
Japp i morgon är det dags för min framläggning.
8.30 ska jag "försvara" min arbete och hoppas på att det inte är mycket jag behöver korrigera. En timme pågår detta. Sen vid 11.00 ska jag opponera på en kurskamrats arbete.
Sen är sista dagen på Campus gjord för mig. Helt galet! 4 års studier...slut! Poff! Ja var tar tiden vägen?
 
Så ikväll blir det vila från träning och fokus på att plugga. 
Men just nu är jag bara aptrött. 
Har varit iväg på cykelutflyckt med 5or och 6or idag. Riktigt rolig dag men oj va det tar på kroppen.
Så det blir nog inte så mycket pluggat ikväll, men lite iaf. I värsta fall får jag ställa klockan tidigt och gå upp och plugga i morgon :P hmm nja då kanske det är bättre att plugga ikväll :P
 
Men i morgon blir det iaf träning igen :D Love my work outs. Nästan alltid iaf :P
Det blir en snabbpass efter skolan, innan jobbfest. Vi ska ha sommarfest på jobbet och jag ser verkligen framemot det :)
 
Nä nu vill jag bara få min framläggning gjord så jag vet vad jag behöver fixa :P
 
Kanske dags att ta tag i pluggandet nu ;)
 
 

rutiner

- postat i: Livet
jag är en person som trivs med rutiner. jag gillar visserligen att hitta på spontana saker men jag fungerar bäst på rutin.

när jag jobbar i skolan har jag en väldigt bra rutin för mig. jag äter frukost, en frukt vid 9.30, lunch runt 12 tiden, en bar eller frukt runt 15, något mellanmål innan träning, aminosyror och protein shake vid träning och kvällsmål innan läggdags. detta fungerar väldigt bra för mig och det är skönt att komma tillbaka till dessa rutiner efter lite ledighet :-)

även om jag inte alls var sugen på att jobba idag så var de tankarna som bortblåsta när jag kom till jobbet :-) har verkligen ett riktigt härligt jobb :-)

på gymmet blev det ett effektivt pass med Sandra. ben och mage stod på schemat och vi var som vanligt awesome :-)
fick även sällskap hem med min underbara granne. alltid lika trevligt :-)

men nu ska jag sova för i morgon ringer kloclan tidigt och jag ska upp och gå innan jobbet. god natt och sov gott ♥

Knutor och kondition

- postat i: Livet
God kväll på er!
 
Idag har varit en ganska lugn dag.
Började dagen med lite konditionträning i form av lite joggande på gymmet. Efter en snabb dusch fick blev det att knåda knutorna i min rygg. Ajaj de var ett par stycken men det känns riktigt skönt såhär efteråt.
 
Sen blev lite frukost och även en promenad längs stångån i solen + en snabb dusch som vi inte räknat med :P hihi
 
Efter detta blev det även lite god yoghurtglass på Honey Comb. Nomnom ^^
 
Väl hemma har jag pluggat och tagit det lugnt. Gick ut för att sola och läsa lite, men tror ni inte att solen försvann då :P Typiskt.
 
Nu ska jag faktiskt bara ta det lungt.
Ladda upp för kommande veckan.
3 dagar på jobbet. 1 dag på campus med seminarium och 3 dagar ledig/pluggande.
Måndag ska vi köra ben och mage.
Tisdag blir det squash och kondition
Onsdag blir vila
Torsdag blir överkropp
Fre-Sön får jag se
 
Hoppas ni får en härlig Söndag kväll ;)